αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜια απλή τακτική για να βρεις δουλειά μέσα από το Linkedin (πέρα από τις αγγελίες που αναρτώνται)

Μια απλή τακτική για να βρεις δουλειά μέσα από το Linkedin (πέρα από τις αγγελίες που αναρτώνται)

Το Linkedin είναι σήμερα το Νο1 ιντερνετικό εργαλείο, για να βρεις την θέση που τόσο θέλεις. Εκεί δημοσιεύονται πολλές αγγελίες καθημερινά, από διάφορες εταιρίες. Έτσι, οι χρήστες παρακολουθούν τις αγγελίες που ανεβαίνουν, και κάνουν τις κρούσεις τους. Όμως μισό λεπτό. Αυτός δεν είναι ο μοναδικός τρόπος για να βρεις δουλειά μέσα από το Linkedin.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την σημασία του networking. Κάτι τέτοιο μπορείς να εφαρμόσεις και εδώ. Με απλά λόγια, αντί να περιμένεις… τις θέσεις να ανοίξουν (και να έχουμε συνωστισμό), μπορείς να κάνεις μια λίστα με τις εταιρίες που σε ενδιαφέρουν, και στην συνέχεια να βρεις τα κατάλληλα στελέχη μέσα σε αυτές, απευθείας. Π.χ. τους HR Managers. ‘Η τον ιδρυτή, αν μιλάμε για κάποια μικρή εταιρία. Το Linkedin άλλωστε δίνει την δυνατότητα να κάνεις αναζήτηση χρηστών με βάση την επιχείρηση που εργάζονται.

Έτσι θα καταφέρεις να έρθεις άμεσα σε επαφή, με το σωστό άτομο, στην σωστή εταιρία. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα βρεις αμέσως την επόμενη θέση εργασίας που τόσο θες. Ακόμα όμως κι αν δεν προχωρήσεις σε κάποια άμεση συμφωνία, θα χτίσεις ένα καλό δίκτυο, που μπορεί να σου χρησιμέψει στην συνέχεια. Αν ανοίξει κάποια θέση που σου ταιριάζει, είναι πιθανό τα στελέχη με τα οποία επικοινώνησες πριν κάμποσο καιρό, να έρθουν τα ίδια σε επαφή μαζί σου. Αρκεί να έχεις κάνει μια καλή πρώτη εντύπωση, και να έχεις ένα αξιοπρόσεκτο βιογραφικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =