αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Μην ψάχνεις την τέλεια δουλειά στα 20+ σου»: Μια πρώην career coach της Google εξηγεί

«Μην ψάχνεις την τέλεια δουλειά στα 20+ σου»: Μια πρώην career coach της Google εξηγεί

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος σκέψης, λέει ότι οι νέοι που θα βγουν από ένα πανεπιστήμιο, θα πρέπει να ψάχνουν για μια δουλειά πάνω στο αντικείμενο τους, η οποία θα έχει παράλληλα προοπτικές εξέλιξης. Και ότι θα έχουν ένα καθορισμένο πλάνο στην καριέρα τους.

Ένα τέτοιο μοντέλο είναι λανθασμένος, σύμφωνα με την πρώην career coach της Google, Jenny Blake (φωτο). Η οποία έχει βοηθήσει πάνω από 1.000 ανθρώπους να προχωρήσουν στα επαγγελματικά τους.

«Πάρτε την πίεση από πάνω σας, που λέει ότι πρέπει να έχετε βρει την τέλεια δουλειά ή ένα επαγγελματικό μονοπάτι στα 20 σας» λέει η ίδια και συμπληρώνει: «σε αυτή την ηλικία, επικεντρωθείτε απλά στην εμπειρία που σας δίνει η δουλειά σας».

Η σημερινή αγορά εργασίας είναι μεταβαλλόμενη. Έτσι είναι καλύτερο ένας νέος να προχωρήσεις βήμα- βήμα και να εξελιχτεί στην καριέρα του. Έρευνες έχουν δείξει, ότι οι νέοι σήμερα αλλάζουν μέχρι και 4 δουλειές, μέχρι την ηλικία των 32. Ενώ, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Gallup που παραθέτει το CNBC, το 60% των εργαζομένων μεταξύ ηλικίας 21 και 37 χρονών, είναι πρόθυμο να εγκαταλείψει τη δουλειά του για να πάει σε μια άλλη.

Όπως λέει μάλιστα η Blake, ακόμα κι αν στα 20 σου βρεις μια δουλειά εκτός του αντικειμένου σου, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις τις χρήσιμες εμπειρίες που θα σου προσφέρει αυτή. «Είναι ΟΚ, αν δοκιμάζεις πολλά πράγματα» σημειώνει η ίδια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =