αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜην περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα, με τον ίδιο αποτυχημένο τρόπο σκέψης. Εδώ είναι 4 tips επιτυχίας

Μην περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα, με τον ίδιο αποτυχημένο τρόπο σκέψης. Εδώ είναι 4 tips επιτυχίας

Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα αντιμετωπίσεις κάποιες μεγαλύτερες ή μικρότερες αποτυχίες κατά τη διάρκεια της καριέρας σου. Άλλωστε, ακόμα και οι πιο διάσημοι businessmen, έχουν έρθει αντιμέτωποι με αποτυχίες, στη διαδρομής τους. Σε εκείνο το σημείο όμως, παίζει ρόλο το πως θα αντιμετωπίσεις τα πράγματα. Αν έχεις έναν τρόπο σκέψης που λέει ότι στην πρώτη αποτυχία «τελείωσαν όλα», τότε μάλλον δεν θα μπεις ποτέ στο σωστό μονοπάτι. Και όσο δεν αλλάζεις, είναι βέβαιο ότι δεν θα δεις διαφορετικά αποτελέσματα.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί, είναι ότι η αποτυχία και η απόρριψη είναι ένα κομμάτι του δρόμου προς την επιτυχία. Εδώ βέβαια υπάρχει το απλό ερώτημα: Και πως πρέπει να διαχειριστείς μια δύσκολη κατάσταση, έτσι ώστε να βγεις κερδισμένος από αυτή; Το inc.com, παραθέτει 4 χρήσιμα tips.

1- Περίμενε την απόρριψη: Η αποτυχία και η απόρριψη είναι μέρος της ζωής. Άρα λοιπόν προετοίμασε τον εαυτό σου για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Έτσι θα σε «πλήξει» λιγότερο.

2- Σταμάτα και άκου: Πολλές φορές παίρνουμε την απόρριψη προσωπικά. Eίναι λογικό. Αλλά αν δεν προχωρήσεις, δεν θα φτάσεις στην επιτυχία. Συνήθως δεν απορρίπτεσαι εσύ. Αλλά αμφισβητείται ένας τρόπος σκέψης που έχεις ή μια επιλογή που έκανες. Είναι σημαντικό να πάρεις feedback και να αναθεωρήσεις ίσως κάποια πράγματα.

3- Μάθε από αυτό: Δες τους λόγους για τους οποίους ήρθε μια αποτυχία. Κάποιες φορές, μπορεί να μην φταις εσύ. Ενδεχομένως η άλλη πλευρά να μην έχει χρήματα για να κλείσει ένα deal ή να μην έχει επείγουσα ανάγκη. Εξέτασε γιατί ήρθε η αποτυχία. Και πάρε χρήσιμα μαθήματα σε όλα τα επίπεδα.

4- Δοκίμασε ένα τρικ: Οι πωλητές γνωρίζουν το εξής: Θα κάνεις 100 κλήσεις, θα υπάρξουν 5-6 που θα έχουν προοπτικές και μόλις 1 ή 2 θα μετατραπούν σε πωλήσεις. Αυτό μετατρέπει την επιτυχία σε ένα παιχνίδι αριθμών. Όσο πιο πολλές κλήσεις κάνεις, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχεις για να φτάσεις στον στόχο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + fourteen =