αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην παραιτήστε! Πως μπορεί ένα αποτυχημένο brand να ανατρέψει τα δεδομένα»: Ο επενδυτής Marcus Lemonis εξηγεί

«Μην παραιτήστε! Πως μπορεί ένα αποτυχημένο brand να ανατρέψει τα δεδομένα»: Ο επενδυτής Marcus Lemonis εξηγεί

Ακόμα κι αν όλα πάνε στραβά σε μια επιχειρηματική προσπάθεια, μπορούν να ανατραπούν τα δεδομένα προς το καλύτερο. Αυτό τουλάχιστον λέει ο ελληνικής καταγωγής επενδυτής Marcus Lemonis. Ο ίδιος παρουσιάζει επίσης την εκπομπή The Profit στο CNBC, εκεί αναλαμβάνει να βγάλει… από το αδιέξοδο, επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και στο επεισόδιο που ανέλαβε να «σώσει» το Standard Burger. Μια επιχείρηση φαγητού που έμπαινε «μέσα» 5.000 δολάρια κάθε μήνα και δεν μπορούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς της. Τι έκανε ο γνωστός επενδυτής όμως για να σώσει το εν λόγω μαγαζί; Έκανε rebranding. Αυτή είναι ίσως η μαγική λέξη που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.

Το Standard Burger μετατράπηκε ουσιαστικά σε ένα γκουρμέ μαγαζί, κατάφερε να ξεχωρήσει από τα υπόλιπα του είδους και να μαζέψει πολύ νεανικό κοινό. Πλέον προσφέρει περισσότερες επιλογές για μπέργκερς, πατάτες και άλλα φαγητά. Ενώ διαθέτει ακόμα και πολλά παγωτά.

Όπως σημειώνεται σε άρθρο του CNBC, η περίπτωση του συγκεκριμένου μαγαζιού, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως μπορεί να σωθεί μια επιχείρηση. Η ανανέωση είναι απαραίτητη. Δεν είναι τυχαίο, ότι ακόμα και τα McDonalds ανανεώνουν συνεχώς το brand τους. Και πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν πρωινό γεύμα όλη την ημέρα.

Βέβαια, όπως τονίζει το CNBC, το rebranding μιας επιχείρησης, αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στον ιδρυτή. Δεν είναι εύκολο να αποδεχτείς ότι κάτι για το οποίο έχεις δουλέψει πολύ, τελικά δεν δουλεύει. «Συναισθηματικά, είναι δύσκολο. Δεν είναι ένα χάπι που μπορείς να το καταπιείς εύκολα» λέει χαρακτηριστικά ο ιδρυτής του Standard Burger, Sammy Lazoja.

Παρόλα αυτά, επισημαίνει ότι δεν είναι όλα στενάχωρα σε αυτή την ιστορία. «Είναι σαν ένα νέο ξεκίνημα. Κάτι που έπρεπε να γίνει. Έπρεπε να βρούμε εκ νέου τον εαυτό μας» τονίζει ο Lazoja.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − fourteen =