αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜε τα εισοδήματα του 2014 ο υπολογισμός ασφαλιστικών εισφορών αγροτών και επιχειρηματιών

Με τα εισοδήματα του 2014 ο υπολογισμός ασφαλιστικών εισφορών αγροτών και επιχειρηματιών

Βάσει των εισοδημάτων που δηλώθηκαν το 2015, δηλαδή αυτών που αποκτήθηκαν το 2014 που λόγω της παρατεινόμενης κρίσης θα είναι σαφώς υψηλότερα των αντίστοιχων που δηλώθηκαν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, θα γίνει ο υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών για το α’ εξάμηνο του 2017.

Τα παραπάνω ανέφερε στις 17 Οκτωβρίου ο Διοικητής του Ο.Α.Ε.Ε., Δ. Τσακίρης, στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, στον Real fm, επιβεβαιώνοντας έτσι όσα είχα δηλώσει και ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

“Το νέο σύστημα εισφορών από 1/1/2017 αναμένεται να φέρει μεγαλύτερη κάμψη στα έσοδα, ενώ δεν θα σώσει το ασφαλιστικό σύστημα, εάν δεν υπάρξουν περισσότεροι εργαζόμενοι είτε ως εργοδότες είτε αυτοαπασχολούμενοι και, κυρίως, μισθωτοί” δήλωσε από την πλευρά του, στις 18 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η κατάσταση της υπερβολικής φορολόγησης και υψηλού μη μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα, δυστυχώς και κακώς οδηγεί πολλούς που δραστηριοποιούνται, κυρίως, στο χώρο των υπηρεσιών, να αναζητούν φθηνή ασφαλιστική κάλυψη σε γείτονες εντός και εκτός Ευρωζώνης χώρες τόσο για εργοδότες όσο και για εργαζόμενους. Εφιστώ, όμως, την προσοχή όσων αναζητούν φορολογικούς και ασφαλιστικούς παραδείσους να μην πείθονται από υποσχέσεις, αφού ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Ενδέχεται, μάλιστα, κάποιοι σε ζώνες έκτος ευρώ, να κινούνται επικίνδυνα στα όρια της νομιμότητας, για να μην πω της παρανομίας σε ΕΕ και Ελλάδα”.

 

Πηγή: skai.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − one =