αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜε μόλις 6 λέξεις, ο νέος CEO της Uber έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα ηγεσίας

Με μόλις 6 λέξεις, ο νέος CEO της Uber έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα ηγεσίας

Η Uber άλλαξε και επίσημα σελίδα. Μετά από πολλές «φουρτούνες» ο ιστορικός ιδρυτής και CEO της εταιρίας, Travis Kalanick, αποχώρησε. Στη θέση του εδώ και μερικές ημέρες βρίσκεται ο Dara Khosrowshahi. Πρόκειται για έναν πρώην πρόσφυγα από το Ιράν, ο οποίος αποτέλεσε επί πολλά χρόνια CEO της Expedia.

Πρόσφατα, ο ίδιος έγραψε μια επιστολή προς την πρώην ομάδα του στην Expedia, με την οποία ουσιαστικά τους αποχαιρετά. Την επιστολή έβγαλε στη δημοσιότητα το αμερικανικό Recode.net και στην οποία είχαμε αναφερθεί και εδώ στο It’s Possible.

«Πρέπει να σας πω ότι φοβάμαι», λέει ανάμεσα σε άλλα ο Dara Khosrowshahi.

Ναι, μπορούν και οι μεγάλοι ηγέτες να νιώθουν φόβο μερικές φορές. Και πως να μην συμβεί εδώ, αφού ο έμπειρος businessman αναλαμβάνει το «τιμόνι» μιας από τις πιο επιτυχημένες καινοτόμες επιχειρήσεις στον κόσμο. Η οποία ξεκίνησε κάποτε ως startup και σήμερα έχει φτάσει να έχει τεράστια αξία. Ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι η Uber είναι και μια… αμφιλεγόμενη περίπτωση. Αφού σε πολλές περιοχές στις οποίες έχει επεκταθεί, προκάλεσε (και) αρνητικές αντιδράσεις.

Το inc.com στέκεται στις 6 παραπάνω λέξεις που χρησιμοποίησε ο Dara Khosrowshahi, με τις οποίες εξωτερίκεψε τον φόβο του. Το γνωστό site πιάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή, και λέει ότι ακριβώς αυτή η ανθρώπινη και ευπαθής πλευρά που έβγαλε ο CEO, είναι ένα σπουδαίο μάθημα ηγεσίας.

«Η ευπάθεια είναι ένα υποτιμημένο skill ηγεσίας», σημειώνει το inc.com.

Εξηγώντας, ότι η ευπάθεια δεν είναι κάτι που δείχνει αδυναμία. Αντίθετα, είναι μια πηγή δύναμης για έναν leader και ένα εργαλείο για να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης με την ομάδα. Και να υπάρξει ένας ασφαλής χώρος στον οποίο όλοι θα μπορούν να πειραματιστούν, να καινοτομήσουν, να αποτύχουν και να φτάσουν σε μεγάλες επιτυχίες. Με τον τρόπο του, ο Dara Khosrowshahi έγινε ήδη πιο ανθρώπινος και έδωσε το περιθώριο και στους άλλους να είναι άνετοι, να μη φοβούνται να εκφραστούν και να ρίξουν στο τραπέζι ακόμα και τις πιο τολμηρές ιδέες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 8 =