αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜε ένα μόνο tweet, ο Elon Musk δίδαξε το πως λειτουργούν οι σπουδαίοι ηγέτες

Με ένα μόνο tweet, ο Elon Musk δίδαξε το πως λειτουργούν οι σπουδαίοι ηγέτες

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, είχαμε μια μεγάλη στιγμή για την SpaceX. Για πρώτη φορά στην ιστορία του διαστήματος, εταιρία εκτόξευσε και προσγείωσε χρησιμοποιημένο πύραυλο. Το κατάφερε η αμερικανική εταιρία, μετά από πολύ κόπο και δοκιμές, εκτοξεύοντας τον πύραυλο Falcon 9.

Μια ημέρα μετά τη «μεγάλη νίκη». Ο ιδρυτής της SpaceX έκανε ένα tweet στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. Μόλις 19 λέξεις: «Απίστευτα υπερήφανος για την ομάδα της SpaceX, που έφτασε στην επίτευξη αυτού του ορόσημου για το διάστημα. Επόμενος στόχος, η επανα-πτήση μέσα σε 24 ώρες».

Με ένα μόνο tweet, ο Musk δίδαξε το πως γίνεται το σπουδαίο leadership. Όπως αναφέρει το inc.com, πρέπει να σταθούμε σε δύο πράγματα. Πρώτον, δεν αναφέρθηκε στον εαυτό του, μίλησε μόνο για την ομάδα. Θα ήταν εύκολο για τον Musk να… λάβει την επιτυχία μόνος του. Αντί για αυτό έστρεψε τα φώτα στην ομάδα, κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο στα μέλη της. Όλοι μαζί, πιο δυνατοί και ενωμένοι, θα κινηθούν προς τον επόμενο μεγάλο στόχο. Είναι σημαντικό για έναν leader να δίνει συγχαρητήρια στην ομάδα του, να εξηγεί το γιατί, και να το εννοεί.

Δεύτερον, μίλησε κιόλας για τον επόμενο στόχο. Μπορεί η SpaceX να πέτυχε κάτι εξαιρετικό. Ωστόσο, μια ημέρα μετά, ο ιδρυτής της εταιρίας μίλησε για το τι πρέπει να ακολουθήσει. Συνεχής βελτίωση, συνεχής επίτευξη στόχων, ούτε μια στιγμή δεν προσφέρεται για εφησυχασμό.

Με ένα μόνο tweet, ο Elon Musk έδειξε τον δρόμο και μετέφερε για μια ακόμα φορά το όραμα του. Το σημαντικότερο; Απέδειξε, ότι για να πει αυτά που πρέπει, ένας πραγματικός ηγέτης, δεν χρειάζονται μακροσκελείς ομιλίες. Αρκούν μόνο, 19 λέξεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + sixteen =