αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μετά από 9 χρόνια, ακόμα νιώθω σαν να ξεκινάμε τώρα»: Ο CEO του Linkedin έκανε ένα απλό post, που δείχνει τον ενθουσιασμό που μένει για πάντα

«Μετά από 9 χρόνια, ακόμα νιώθω σαν να ξεκινάμε τώρα»: Ο CEO του Linkedin έκανε ένα απλό post, που δείχνει τον ενθουσιασμό που μένει για πάντα

Πήγε στο Linkedin το Δεκέμβριο του 2008. Τότε, ο Jeff Weiner ανέλαβε την θέση του CEO στην εταιρία. «Εκτοξεύοντας» την γνωστή πλατφόρμα, αλλά και την δική του καριέρα. Τώρα, συμπληρώνονται 9 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν όλα. Κι όμως, με ένα απλό post στο Linkedin, o Weiner δείχνει ότι οι σπουδαίοι businessmen έχουν τον τρόπο τους για να κρατούν τον αρχικό ενθουσιασμό.

«Συμπληρώνονται 9 χρόνια στο Linkedin, στην καλύτερη δουλειά που θα μπορούσα να φανταστώ» λέει αρχικά ο CEO. Και συμπληρώνει: «Ακόμα νιώθω σαν να ξεκινάμε τώρα. Ευχαριστώ την ομάδα μας, τα μέλη μας, και τους πελάτες μας, που τα έκαναν όλα δυνατά να συμβούν». Με το post να έχει λάβει μέχρι τώρα πάνω από 45.000 Likes.

Φαίνεται όμως, ότι αυτό ο ενθουσιασμός, παραμένει σε πολλούς μεγάλους leaders, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Είναι πάντα… σαν την πρώτη ημέρα. Δεν είναι τυχαίο, ότι από την αρχή του επιχειρηματικού ταξιδιού, ο Jeff Bezos υπενθυμίζει ένα πράγμα στην ομάδα του: Ότι βρίσκονται πάντα στην «Day 1». Ακόμα και τώρα, που η Amazon είναι ένας τεχνολογικός γίγαντας. Μάλιστα, ο ίδιος υπενθυμίζει αυτή τη φιλοσοφία, αναδημοσιεύοντας προς όλους στην εταιρία, την επιστολή που είχε στείλει στους μετόχους του 1997. Και εξηγούσε την προσέγγιση για την «Day 1». Τι έλεγε όμως πριν 20 χρόνια ο Jeff Bezos σε εκείνη την επιστολή;

«Η Amazon.com χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για να δημιουργήσει πραγματική αξία για τους πελάτες της και με αυτόν τον τρόπο ελπίζει να δημιουργήσει ένα σταθερό franchise, που θα εδραιωθεί ακόμα και σε μεγάλες αγορές. Αν και είμαστε αισιόδοξοι, πρέπει να παραμένουμε σε επαγρύπνηση», τόνιζε ανάμεσα σε άλλα στην επιστολή του το 1997.

Και συμπλήρωνε: ««Τώρα γνωρίζουμε πολύ περισσότερα για το ηλεκτρονικό εμπόριο, από τότε που ιδρύθηκε η Amazon. Ωστόσο, έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε».

Σήμερα, αυτή η αίσθηση επαγρύπνησης παραμένει στην Amazon, παρόλο που έχουν περάσει 17 χρόνια από την «Day 1». Και παρά το γεγονός ότι είναι μια εταιρία δισεκατομμυρίων. Ο τεχνολογικός γίγαντας λειτουργεί σαν μια «επιθετική startup», όπως σχολιάζει το inc.com. Ενσωματώνοντας συνεχώς νέες λειτουργίες και κάνοντας τολμηρές κινήσεις.

Πολλές φορές, όταν οι εταιρίες φτάνουν σε έναν βαθμό επιτυχία, σταματούν να «πατούν το γκάζι». Και προσπαθούν να λειτουργήσουν ως ώριμες επιχειρήσεις. Να διαχειριστούν τα κέρδη και τους εργαζομένους που έχουν. Με αυτό τον τρόπο καταλήγουν να εγκαταλείπουν τα χαρακτηριστικά που τους οδήγησαν στην επιτυχία. Το να είσαι μεγάλη εταιρία, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάψεις να ενεργείς σαν μια «επιθετική startup». Δεν πρέπει να χάσεις την επαγρύπνηση που υπήρχε τις πρώτες ημέρες και τροφοδότησε την ανάπτυξη.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =