αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜερικά απλά tips για να εμφανίζεσαι πρώτος στις αναζητήσεις του Linkedin

Μερικά απλά tips για να εμφανίζεσαι πρώτος στις αναζητήσεις του Linkedin

Το Linkedin είναι σήμερα ένα από τα βασικά εργαλεία, για να βρεις μια θέση εργασία ή να δικτυωθείς. Μπορείς με λίγο ψάξιμο, να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους, στις κατάλληλες εταιρίες για να σε βοηθήσουν. Ενώ σχεδόν καθημερινά δημοσιεύονται νέες αγγελίες για δουλειά.

Εδώ υπάρχει όμως ένα σημαντικό σημείο: Για να έχεις μεγαλύτερα αποτελέσματα στο Linkedin, πρέπει να εμφανίζεσαι πρώτος, στις σχετικές αναζητήσεις που κάνει κάποιος στην πλατφόρμα. Άλλωστε, κάπως έτσι κάνουν το ψάξιμο τους πολλοί hiring managers ή εργοδότες όταν αναζητούν εργαζομένους για πρόσληψη, μέσω της πλατφόρμας. Και πως θα εμφανίζεται πρώτος στις αναζητήσεις; Υπάρχουν μερικά απλά tips.

Καταρχήν, μεγάλο ρόλο παίζουν τα λεγόμενα Keywords. Χρησιμοποίησε λέξεις- κλειδιά στο προφίλ σου, οι οποίες είναι σχετικές με την επαγγελματική σου δραστηριότητα και είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν από κάποιο υποψήφιο εργοδότη, όταν κάνει την αναζήτηση του. Επίσης, παίζει σημασία ο τίτλος που έχεις βάλει στο profile σου. Και αυτό μετρά στο να εμφανιστείς πιο πάνω σε μια αναζήτηση.

Αν βάλεις δίπλα στο όνομα σου, μια επαγγελματική ιδιότητα, πάλι η αναζήτηση θα σε βγάλει πιο ψηλά. Αν έχεις π.χ. δίπλα στο όνομα σου τη φράση «Video Editor», τότε κάποιος που ψάχνει για την εν λόγω ειδικότητα, είναι πιο πιθανό… να πέσει πάνω σου. Βέβαια, δεν φαίνεται πολύ ωραίο να έχεις ακριβώς δίπλα στο όνομα σου, μια επαγγελματική ιδιότητα.

Το δίκτυο μετρά. Όταν αναζητάς κάτι στο Linkedin, βλέπεις συνήθως προφίλ ή εταιρίες με τις οποίες «συνδέεσαι», μέσω κοινών επαφών. ‘Η ακόμα και απευθείας. Συμπέρασμα: Όσο μεγαλύτερο δίκτυο έχεις, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα σε «βλέπουν». Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το Linkedin σε ενημερώνει για το πόσες φορές «εμφανίστηκε» το προφίλ σου, σε αναζητήσεις που έκαναν διάφοροι χρήστες. Είναι χρήσιμο να βλέπεις τα στοιχεία και να πράττεις ανάλογα.

Φυσικά, αν έχετε και εσείς κάποια άλλα tips, τα οποία τα δοκιμάσατε και είδατε ότι δουλεύουν, μπορείτε να τα παραθέσετε στα σχόλια. Ακριβώς κάτω από αυτό το άρθρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + two =