αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜεγάλη δήλωση από τον CEO της Google: H τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο σημαντική από τον ηλεκτρισμό

Μεγάλη δήλωση από τον CEO της Google: H τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο σημαντική από τον ηλεκτρισμό

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο MSNBC, ο CEO της Google, Sundar Pichai, είπε πως η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα από τα πιο βαθυστόχαστα πράγματα που έχει αναπτύξει ποτέ η ανθρωπότητα και τη σύγκρινε με τον ηλεκτρισμό και τη φωτιά προσπαθώντας να τονίσει πόσο σημαντική είναι για το μέλλον μας.

«Η A.I. είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που κάνει η ανθρωπότητα. Είναι πιο σημαντική από – τι να σας πω – τον ηλεκτρισμό ή τη φωτιά», τόνισε.

Πιστεύει πως κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές. Έτσι όπως έμαθαν οι άνθρωποι να εκμεταλλεύονται τις ιδιότητες της φωτιάς αλλά και να προστατεύονται ταυτόχρονα από αυτή, έτσι θα ξεπεράσουμε και τις αρνητικές πλευρές της A.I. τη στιγμή που θα μας βοηθά να λύσουμε το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής ή να βρούμε τη θεραπεία του καρκίνου. Βαρυσήμαντες δηλώσεις αν σκεφτεί κανείς πως έρχονται από το στόμα ενός εκ των πρωτοπόρων στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης σε όλο τον κόσμο.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τις αρνητικές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στις θέσεις εργασίας, ο Pichai παραδέχτηκε πως σωστά απασχολεί αυτό το θέμα τον κόσμο, πρέπει όμως να αγκαλιάσουμε την τεχνολογική πρόοδο.

«Η ιστορία έχει δείξει πως οι χώρες που αποτραβιούνται από την πρόοδο δεν τα πάνε καλά μετά. Οπότε πρέπει να αγκαλιάσουμε την αλλαγή»σημείωσε.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =