αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜαρίσα Μάγιερ: Η γυναίκα που θα βάλει 186 εκατ. δολάρια στην τσέπη της από την αποτυχία της Yahoo

Μαρίσα Μάγιερ: Η γυναίκα που θα βάλει 186 εκατ. δολάρια στην τσέπη της από την αποτυχία της Yahoo

«Ταφόπλακα» μπαίνει μέσα στον Ιούνιο στη Yahoo!, την εταιρεία που έμαθε το e-mail στους σημερινούς 30αρηδες και 40αρηδες και μεγαλούργησε μέχρι να φτάσει στον πάτο.

Η αποτυχία έχει και ονοματεπώνυμο και οφείλεται προφανώς στις λανθασμένες επιχειρηματικές επιλογές στο πέρασμα των χρόνων, αλλά αυτή τη χρεώνεται τον τελευταίο αφεντικό της εταιρείας.

Η γοητευτική Μαρίσα Μάγιερ δεν κατάφερε να κάνει τίποτα για να ανεβάσει τη Yahoo! και να την επαναφέρει στην πραγματικότητα του ίντερνετ. Για την αποτυχία της όμως θα πληρωθεί. Και θα πληρωθεί καλά βάζοντας την υπογραφή της στην εξαγορά από τη Verizon για 4,49 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα η χαμογελαστή Μάγιερ έχει κάθε λόγο να συνεχίσει να χαμογελάει. Όπως σημειώνει το Newsbeast.gr, μπορεί να οδηγείται στην ανεργία με μια ηχηρή αποτυχία και να έχει γίνει περίγελος για τις επιλογές της στη Silicon Valley, ωστόσο θα δει στον τραπεζικό της λογαριασμό 186 εκατ. δολάρια. Αυτή είναι η αποζημίωση που θα πάρει, εκτός από τους μισθούς.

Ο βασικός της μισθός είναι 1 εκατομμύριο δολάρια τον χρόνο, ενώ στο «πακέτο» περιλαμβάνονται και 2 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσιο μπόνους, 42 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη από μετοχές, καθώς και άλλα 14 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, συμπεριλαμβανομένων κάποιων μεταβιβάσεων μετοχών, η Μάγιερ κέρδιζε έως και 20 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνo.

Με λίγα λόγια η Μάγιερ μπήκε στη Yahoo!, πήρε καλούς μισθούς, ξόδεψε την τεράστια ρευστότητα της εταιρείας σε άστοχες εξαγορές (περίπου 2 δισ. ευρώ), έκανε γκλαμουριές και πάρτι, άφησε το και τώρα παίρνει ένα «χοντρό» πακέτο φεύγοντας… Δικαιολογημένα λοιπόν έχει δώσει ακόμη έναν λόγο στη Silicon Valley να τη μισεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =