αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μαμά, μπορώ να το κάνω;»: Λοιπόν, ας δούμε 5 λόγους σαν αυτόν, που σε εμποδίζουν να φτάσεις στο πικ της απόδοσης σου

«Μαμά, μπορώ να το κάνω;»: Λοιπόν, ας δούμε 5 λόγους σαν αυτόν, που σε εμποδίζουν να φτάσεις στο πικ της απόδοσης σου

Πιθανόν να είσαι σε μια τέτοια κατάσταση: Είσαι απογοητευμένος με όσα (δεν) έχεις καταφέρει στην ζωή σου. Βλέπεις την καριέρα σου να μην πάει καλά, το ίδιο και η προσωπική ζωή σου ή τα χρήματα που έχεις στον λογαριασμό σου. Μπορεί να τα ρίχνεις και λίγο στην κακή τύχη. Αλλά μάντεψε: Το πρόβλημα είσαι εσύ. Κάτι δεν κάνεις καλά.

‘Η μάλλον δεν κάνεις καλά μια σειρά από πράγματα. Και αυτό ακούγεται κάπως μπερδευτικό ομως. Τι μπορεί να κάνεις λάθος, μέσα σε μια ομολογουμένως προβληματική κατάσταση; Ας κάνουμε τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Το It’s Possible παραθέτει 5 συγκεκριμένους λόγους, για τους οποίους δεν έχεις φτάσει στο πικ της απόδοσης σου. Μήπως βλέπεις κάτι από αυτά στον εαυτό σου;

1# Φόβος εξ αρχής: Μπορεί να σου αρέσει να ονειρεύεσαι την δική σου επιχείρηση, την οποία θα φτιάξεις κάποτε. Πάντα λες ότι θες να αφήσεις την καθημερινή σου δουλειά και να ξεκινήσεις κάτι δικό σου. Αλλά ποτέ δεν το κάνεις. Διότι φοβάσαι την αβεβαιότητα και το ρίσκο. Από την αρχή. Και έτσι δεν ξεκινάς ποτέ. Πρέπει να αποβάλεις τον φόβο και να κάνεις το μεγάλο βήμα.

2# Έλλειψη κατεύθυνσης: Οκ, ξέρεις τι θες να κάνεις. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Δεν ξέρεις ΠΩΣ να το κάνεις. Δεν έχεις φτιάξει τον δικό σου «χάρτη» με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να βαδίσεις στον δρόμο που θες, και να πετύχεις έναν- έναν τους στόχους σου.

3# Λάθος άνθρωποι γύρω σου: Όπως λέει και ο διάσημος business γκουρού, Tim Ferriss, είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 ανθρώπων που κάνουμε περισσότερο παρέα. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό. Πρέπει να κάνεις παρέα με τους σωστούς ανθρώπους, που θα σε βοηθήσουν να επεκτείνεις τα όρια σου.

4# Ψάχνεις πάντα την τελειότητα: Και αυτό κακό. Δεν υπάρχει «τέλεια στιγμή» για να ξεκινήσεις. ‘Η «τέλειο project». Πρέπει απλά να ξεκινήσεις. Η βελτίωση θα έρθει στην διαδρομή.

5# «Μαμά, μπορώ να το κάνω αυτό;»: Αν περιμένεις να πάρεις έγκριση από τον οποιοδήποτε, για να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρα σου, μάλλον θα μείνεις για πάντα στάσιμος. Μην περιμένεις να σου δώσουν οι άλλοι το «ΟΚ» για να κάνεις το πρώτο βήμα. Α, και πολλές φορές, δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να συζητάς τα επαγγελματικά σου σχέδια με τους γονείς σου- ειδικά αν πρόκειται για τεχνικές λεπτομέριες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 20 =