αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜέσα σε μόλις 3 λεπτά, ο Elon Musk παραθέτει όσα πρέπει να ξέρει ένας νέος, που θέλει να φτιάξει μια επιχείρηση

Μέσα σε μόλις 3 λεπτά, ο Elon Musk παραθέτει όσα πρέπει να ξέρει ένας νέος, που θέλει να φτιάξει μια επιχείρηση

Μέσα σε μόλις 3 λεπτά, ο Elon Musk λέει τα πάντα. Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας νέος, που θέλει να φτιάξει μια επιχείρηση. Άλλωστε, ο ίδιος ξέρει πολύ καλά, τι ακριβώς σημαίνει το να είσαι επιχειρηματίας. Είναι ιδρυτής των Tesla, SpaceX, SolarCity και Boring Company. Στο παραπάνω βίντεο, στέκεται σε 3 βασικά πράγματα.

«Η έναρξη μιας επιχείρησης δεν είναι για όλους», λέει ο Musk. Και συνεχίζει: «Ξεκινώντας μια επιχείρηση, η Νο1 προϋπόθεση είναι να μπορείς να αντέξει πολύ πόνο».

«Η εκκίνηση μιας επιχείρησης είναι σαν να τρως γυαλί και να κοιτάζεις στην άβυσσο», συμπληρώνει ο Musk. Όπως εξηγεί, όλοι όταν ξεκινούν μια επιχείρηση είναι χαρούμενοι, αισιόδοξοι και ενθουσιασμένοι. Μετά έρχονται οι δυσκολίες και… προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα. Αν τελικά πετύχεις, θα είσαι πάλι χαρούμενος. Ωστόσο ο Musk τονίζει ότι τις περισσότερες φορές, δεν θα πετύχεις.

Το επίσης σημαντικό: Πρέπει να είσαι πολύ καλύτερος από τους άλλους. Σύμφωνα με τον Musk, όταν μπαίνεις σε μια ήδη υπάρχουσα αγορά, όπου υπάρχουν μεγάλοι ανταγωνιστές, δεν αρκεί να έχεις στα χέρια σου κάτι που είναι λίγο καλύτερο από αυτούς. Γιατί οι πελάτες, πιθανότατα θα παραμείνουν στο προϊόν ή υπηρεσία που έχουν ήδη και γνωρίζουν. Πρέπει να είσαι πολύ καλύτερος από τους άλλους!

Θα δεχτείς και κριτική. Αλλά δεν είναι κακό. Πρέπει να την χειριστείς σωστά.

«Μια καλά μελετημένη κριτική για ό, τι κι αν κάνετε, είναι τόσο πολύτιμη όσο και ο χρυσός», λέει ο Musk. Ο διάσημος ιδρυτής ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες να αναζητήσουν κριτική από όλους, αλλά «ιδιαίτερα τους φίλους σας».

Όπως λέει, οι φίλοι σου συνήθως ξέρουν τι κάνεις λάθος. Αλλά δεν στο λένε για να μην σε ρίξουν ψυχολογικά. Πες τους να σου πουν την αλήθεια. Είναι οι άνθρωποι που μπορούν να δουν σε βάθος τις αδυναμίες σου και να σου πουν τι να βελτιώσεις. Ναι, είναι σκληρό να ακούς ότι είσαι λάθος σε κάτι. Αλλά ο Musk τονίζει: «Πρέπει να έχεις την προσέγγιση, ότι είσαι λάθος. Στόχος σου θα είναι να είσαι λίγο λάθος».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + one =