αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μάθε να λες όχι»: Η νεότερη investor της Εσθονίας λέει τι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις στην επιτυχία

«Μάθε να λες όχι»: Η νεότερη investor της Εσθονίας λέει τι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις στην επιτυχία

Μπορεί να φαίνεται δελεαστικό το να προσπαθείς να ευχαριστείς όλους τους ανθρώπους. Αλλά αν θέλεις να κάνεις μια πραγματικά πετυχημένη καριέρα, πρέπει να μάθεις να λες και «όχι». Πρέπει να ξέρεις που να τραβήξεις τις κόκκινες γραμμές σου.

Αυτό λέει η Karoli Hindricks. Η οποία έχει ένα βαρύ βιογραφικό. Ανάμεσα σε άλλα έχει διατελέσει επιχειρηματίας, ομιλήτρια στο Ευρωκοινοβούλιο, η νεότερη CEO του MTV, αλλά και η νεότερη investor της Εσθονίας. Μάλιστα, η ίδια ίδρυσε την πρώτη της επιχείρηση στα 16 της.

Και έμαθε ένα μάθημα με τον σκληρό τρόπο, όπως λέει στο CNBC. «Με την πρώτη μου επιχείρηση, έγινα τόσο διάσημη τόσο γρήγορα», τονίζει η Karoli Hindricks. Και εξηγεί ότι βρέθηκε να μιλά σε αμέτρητα πανεπιστήμια και επιχειρηματικά φόρουμ.

«Κατέληξα να ξοδεύω περισσότερο χρόνο να μιλάω για την επιχείρησή μου παρά να την τρέχω», λέει.

Σήμερα η ίδια είναι 35 ετών και έχει μάθει πολύ καλά το πότε να λέει όχι. Σε κάθε ευκαιρία που της παρουσιάζεται, κάνει 3 βασικές ερωτήσεις στον εαυτό της: Θα βοηθήσει την επιχείρησή μου; Θα βοηθήσει την οικογένειά μου; Θα βοηθήσω τον εαυτό μου; Αν η απάντηση σε κάποια/ες από αυτές τις ερωτήσεις είναι «ναι», τότε θα το κάνει. Αλλιώς θα το αφήσει να περάσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 6 =