αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΛίστα: Πέντε πολύ ακριβές εφαρμογές στο Play Store (και μάλλον δεν δικαιολογούν τα λεφτά τους)

Λίστα: Πέντε πολύ ακριβές εφαρμογές στο Play Store (και μάλλον δεν δικαιολογούν τα λεφτά τους)

Πόσα χρήματα έχετε ξοδέψει σε apps για τις φορητές σας συσκευές; Μήπως €10; Ίσως €100; Πολλοί χρήστες πάντως δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα cent, αφού χρησιμοποιούν αποκλειστικά δωρεάν εφαρμογές.

Όμως, υπάρχουν κι εκείνοι που όχι μόνο επενδύουν σημαντικά ποσά σε mobile λογισμικό συνολικά, αλλά αγοράζουν και εξειδικευμένες εφαρμογές με εξαιρετικά υψηλή τιμή. Ας πούμε απλά ότι διατίθενται επαγγελματικά apps που τιμολογούνται στα περίπου $1.000!

Από την άλλη, μπορεί σήμερα να βρει κανείς και εφαρμογές, που παρότι δεν κάνουν κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο, μπορεί επίσης να κοστίζουν αρκετά. Ακολουθούν μερικά από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τέτοιων, των οποίων η χρηστική αξία είναι μάλλον αμφιλεγόμενη:

Abu Moo

Αυτή η εφαρμογή σίγουρα δεν είναι η ακριβότερη του Google Play Store [σίγουρα δεν τη λες φτηνή βέβαια], όμως την παρουσιάζουμε πρώτη γιατί το κόστος της μάλλον είναι αδικαιολόγητο. Τι ακριβώς όμως κάνει; Ουσιαστικά πρόκειται για μια συλλογή εικονικών πολύτιμων λίθων, τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε στην οθόνη της Android συσκευής σας, όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο widget. Κάθε τέτοιος μπορεί να έχει κόστος μερικές εκατοντάδες Ευρώ. Ναι, αυτό στα μέρη μας το λέμε… αέρα κοπανιστό.

The Most Expensive App

Αν και το όνομα του app τα λέει όλα, θα προσπαθήσουμε να σας το περιγράψουμε. Πρόκειται για ένα Widget το οποίο κοστίζει €350 και δεν κάνει… απολύτως τίποτα! Ή μάλλον, για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, προσθέτει την εικόνα ενός διαμαντιού στην οθόνη σας. Δεν ξέρουμε αν οι δημιουργοί της εφαρμογής… τρολάρουν, ή απλά ψάχνουν για… κορόιδα. Κρίνοντας πάντως από την κωμική περιγραφή στο Google Play Store, θεωρούμε ότι μάλλον ισχύει το πρώτο [έτσι ελπίζουμε τουλάχιστον].

Vuvuzela World Cup Horn Plus

Θυμάστε το κόλλημα που είχαν φάει όλοι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2010 με τις περιβόητες βουβουζέλες; Αφού οι Ισπανοί σήκωσαν την κούπα, πιστέψαμε ότι δεν θα ακούσουμε ξανά αυτό τον ενοχλητικό θόρυβο. Αν πάντως είστε από τους ελάχιστους νοσταλγούς του συγκεκριμένου… μουσικού οργάνου, ή αν απλά από εκείνους που θέλουν να τραβούν πάντα την προσοχή επάνω τους, μπορείτε να αγοράσετε για το κινητό σας μια εφαρμογή που μιμείται τον ήχο της βουβουζέλας. Θα σας κοστίσει περίπου €190, αλλά τι πειράζει; Αφού θέλετε να σπάσετε τα νεύρα κάποιου, κάντε το τουλάχιστον με στυλ και… ψηφιακά.

Super Color Runner

Αν κοροϊδεύετε τον κολλητό σας για τα λεφτά που έριξε στο Hearthstone ή το Clash Royale, σκεφτείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έδωσαν €100 για ένα παιχνίδι όπως το Super Color Runner. Ανήκει κι αυτό στην κατηγορία των endless runners, όπου καλείστε να χειριστείτε ένα χαρακτήρα που τρέχει ασταμάτητα, ενώ βασίζεται σε πολύ απλά γραφικά, τα οποία θυμίζουν εποχές Atari 2600. Ναι, δεν αμφιβάλουμε ότι μπορεί να είναι διασκεδαστικό, αλλά με €100 Ευρώ μπορείτε να αγοράσετε το Battlefield 1 και με τα ρέστα να πιείτε ποτάκι. Σαφώς δελεαστικότερη πρόταση, διαφωνείτε;

Most Expensive Android App

Καλά καταλάβατε. Έχουμε και εδώ να κάνουμε με ένα πρακτικά άχρηστο Widget, που απλά καρφιτσώνει στην οθόνη της συσκευής σας ένα ψηφιακό τρόπαιο, έτσι ώστε να δείχνετε σε φίλους και γνωστούς ότι… το χρήμα δεν το λογαριάζετε, τα δύο της μάτια σαν κοιτάζετε. Για να αποκτήσετε το συγκεκριμένο app, θα πρέπει να ξοδέψετε περίπου €220. Σίγουρα πάντως είναι οικονομικότερο από τις άλλες αντίστοιχες εφαρμογές που είδαμε ως τώρα, αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε.

Πηγή: Pc Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =