αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΛίστα Λαγκάρντ… στα αζήτητα: Μόλις 37,6 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί

Λίστα Λαγκάρντ… στα αζήτητα: Μόλις 37,6 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί

Μικρά είναι τα ποσά που έχουν εισπραχθεί από τα 2062 πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ. Οι έλεγχοι που ολοκληρώθηκαν ως τώρα είναι 177 από 365 που ξεκίνησαν από το 2014 και μαζί με τα 9 άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρντ,τα ποσά που βεβαιώθηκαν ανέρχονται σε 234 εκατομμύρια ευρώ και εισπράχθηκαν μόλις 37,6 εκατομμύρια ευρώ.

Για τη λίστα Μπόργιανς η οποία είναι πιο φρέσκια ξεκίνησαν 82 έλεγχοι, δεν ολοκληρώθηκε ακόμα κανένας και επομένως δεν βεβαιώθηκαν, ούτε εισπράχτηκαν κάποια χρήματα.

Όπως σημειώνει το Newsit.gr, οι αριθμοί αυτοί δικαιώνουν και όλους εκείνους οι οποίοι επιθυμούν και βιάζονται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αυτοκαταγγελία, γιατί αν ληφθεί υπόψη ο όγκος των υποθέσεων και ο χρόνος απαιτείται για έλεγχο, γίνεται φανερό πως με το σημερινό σύστημα δεν θα ολοκληρωθούν ούτε σε… 200 χρόνια.

Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι πολλά έσοδα αναμένονται από τους ελέγχους των εφοριών, αφού έγιναν στο πρώτο εννεάμηνο 17.149 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 1,273,4 εκατομμύρια ευρώ (για την είσπραξη δεν υπάρχουν στοιχεία).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + seven =