αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚλείνει οριστικά το deal Μαρινόπουλου- Σκλαβενίτη

Κλείνει οριστικά το deal Μαρινόπουλου- Σκλαβενίτη

Κλείνει το μεγάλο deal στην αγορά σούπερ μάρκετ με την μεταβίβαση της Μαρινόπουλος στην Σκλαβενίτης. Όπως προκύπτει οι μοναδικές εκκρεμότητες που ακόμη υφίστανται έχουν να κάνουν με την άσκηση τριτανακοπών επί της απόφασης του δικαστηρίου για την συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, οι οποίες, όμως, ήταν λίγες και όπως φαίνεται χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν επτά αιτήσεις τριτανακοπής συνολικά και αναλυτικότερα από 1)την εταιρεία «Αφοί Καρυπίδη» 2-3) δυο franchisees της Μαρινόπουλος 4) την τεχνική εταιρεία «Καρατζίμας», 5) την εταιρεία «Νιτσιάκος» 6) αλβανική τράπεζα και 7) εκ μέρους εννέα εταιρειών και επιχειρηματιών.

Οι δικάσιμοι για τις συγκεκριμένες τριτανακοπές έχουν ορισθεί από τα τέλη Απριλίου έως και στα μέσα Μαΐου. Η Μαρινόπουλος και η Σκλαβενίτης, όμως μπορούν να αιτηθούν επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης και να ζητήσουν ορισμό δικάσιμου νωρίτερα. Στόχος, άλλωστε, είναι να έχουν τακτοποιηθεί όλα τα νομικά ζητήματα μέχρι το τέλος Μαρτίου και στη συνέχεια να υπογραφεί το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης της Μαρινόπουλος στην Σκλαβενίτης.

Όταν αυτό συμβεί, όπως σημειώνει το Economy365.gr, ο προγραμματισμός προβλέπει πως μέσα στις επόμενες 20 ημέρες θα αποδεσμευθεί η νέα χρηματοδότηση συνολικού ύψους 477 εκατ. ευρώ για να «τρέξει» το project. Τα 352 εκατ. ευρώ, εξ αυτών, αποτελούν κοινό ομολογιακό δάνειο που θα χορηγήσουν οι τράπεζες και τα υπόλοιπά 125 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια της «Σκλαβενίτης». Για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που δημιουργήθηκε λόγω της έκδοσης καθυστέρησης της απόφασης εκτιμάται ότι απαιτούνται περί τα 50 εκατ. ευρώ επιπλέον, ποσό που σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμφωνηθεί με τις τράπεζες με εγγυήσεις από την πλευρά της Σκλαβενίτης.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως ήδη σε κάποια καταστήματα του δικτύου της Μαρινόπουλος έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανακαίνισης και αλλαγής του σήματος σε Σκλαβενίτης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =