αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚι όμως το γραφείο του Jeff Bezos εξακολουθεί να είναι… μια πόρτα με 4 ξύλινα πόδια, όπως παλιά. Τι συμβολίζει αυτή η κίνηση

Κι όμως το γραφείο του Jeff Bezos εξακολουθεί να είναι… μια πόρτα με 4 ξύλινα πόδια, όπως παλιά. Τι συμβολίζει αυτή η κίνηση

Η Amazon δεν ήταν πάντα ένας τεχνολογικός γίγαντας. Το 1994 ο νεαρός Jeff Bezos ξεκίνησε την εταιρία, ως ένα online βιβλιοπωλείο, με μόλις 10 εργαζομένους. Μάλιστα, η εταιρία τότε ήταν… πολύ ταπεινή. Αντί για γραφεία, οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούσαν ο καθένας μια πόρτα, με 4 ξύλινα πόδια. Για να λειτουργεί σαν τραπέζι. Το ίδιο και ο Jeff Bezos.

Μάλιστα, στην εκπομπή «60 Minutes» του 1999 την οποία εντόπισε το It’s Possible, φαίνεται το αυτοσχέδιο γραφείο που είχε ο Bezos, στις τότε εγκαταστάσεις της Amazon στο Σιάτλ. Βλέποντας το μισοχαλασμένο γραφείο, ο δημοσιογράφος είπε στον Bezos ότι θα μπορούσε σίγουρα να αγοράσει… κάτι καλύτερο για να εργαστεί.

«Ξοδεύω χρήματα μόνο σε πράγματα που έχουν σημασία για τους πελάτες», απάντησε ο Jeff Bezos.

Σημειώνεται, ότι σε εκείνη τη φάση η Amazon είχε ήδη αρχίσει να εκτοξεύεται. Και ο Bezos ήταν ένας νεαρός δισεκατομμυριούχος. Κι όμως εξακολουθούσε να έχει ένα παλιό γραφείο.

Το ακόμα πιο ασυνήθιστο, είναι ότι ο Jeff Bezos εξακολουθεί να έχει και σήμερα, μια πόρτα με 4 ξύλινα πόδια για γραφείο. Έστω και σε μια πιο αναβαθμισμένη μορφή, όπως εξηγεί το CNBC. Μπορεί να απολαμβάνει άλλες ανέσεις στη ζωή του, όπως ένα πολυτελές σπίτι ή ένα ιδιωτικό τζετ, αλλά μέσα στον χώρο εργασίας θέλει να δείχνει σε όλους τους εργαζομένους του, ότι η δουλειά μπορεί να γίνει και με τον «ταπεινό τρόπο». Αρκεί απλά, μια πόρτα με 4 πόδια, που έχει μετατραπεί σε γραφείο.

Και ότι πάντα μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα για να τα αξιοποιήσεις εκεί που αξίζει περισσότερο. Ίσως όλα αυτά, αποτελούν και ένα μάθημα για πολλές νέες επιχειρήσεις, οι οποίες κάνουν τεράστια οικονομικά ανοίγματα, μόλις αποκτήσουν λίγη ρευστότητα. Στην πραγματικότητα, τις περισσότερες φορές, η δουλειά μπορεί να γίνει και με ένα απλό γραφείο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − two =