αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚι όμως, οι Steve Jobs και Bill Gates δεν άφηναν τα παιδιά τους να έχουν μεγάλη πρόσβαση στην τεχνολογία

Κι όμως, οι Steve Jobs και Bill Gates δεν άφηναν τα παιδιά τους να έχουν μεγάλη πρόσβαση στην τεχνολογία

Είναι δύο από τους πιο καινοτόμους και τεχνολογικούς ανθρώπους που έχουν περάσει από αυτόν τον πλανήτη. Μιλάμε για τους Steve Jobs και Bill Gates. Οι δύο διάσημοι businessmen έχουν αναπτύξει μερικά από τα βασικά τεχνολογικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σήμερα. Υπάρχει όμως ένα παράδοξο: Τόσο ο Jobs όσο και ο Gates, μεγάλωσαν τα παιδιά τους, με «περιορισμούς» σε ότι αφορά την τεχνολογία.

Ο Bill Gates είχε βάλει ένα όριο 45 λεπτών, σε ότι αφορά τον χρόνο που θα μπορούσε η κόρη του να παίξει βιντεοπαιχνίδια. Επίσης δεν άφηνε τα παιδιά του να έχουν κινητό, μέχρι να φτάσουν στην ηλικία των 14 ετών. Από τη μεριά του, ο Steve Jobs δεν άφηνε τα παιδιά του να χρησιμοποιούν το iPad στο σπίτι.

Ένα νέο βιβλίο με τίτλο: «Screen Schooled: Two Veteran Teachers Expose How Technology Overuse is Making Our Kids Dumber», το οποίο έγραψαν οι Clement και Matt Miles, προσπαθεί να ερμηνεύσει αυτή τη συμπεριφορά. Φαίνεται ότι Jobs και Gates ήξεραν τους πιθανούς κινδύνους της τεχνολογίας, καλύτερα από τον καθένα. Η υπερβολική έκθεση των παιδιών μπροστά σε οθόνες, μπορεί να οδηγήσει σε bullying, κατάθληψη και αντικοινωνική συμπεριφορά.

Bill Gates and Steve Jobs raised their children in a low-tech …

Shielding their kids from screens. Read more: http://wef.ch/2yRaVD2

Posted by World Economic Forum on Samstag, 28. Oktober 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 13 =