αρχικηVIRALΚι όμως, κάποιος είχε κατασκευάσει το πρώτο… drone το 1900. Εδώ είναι οι φωτογραφίες που τράβηξε

Κι όμως, κάποιος είχε κατασκευάσει το πρώτο… drone το 1900. Εδώ είναι οι φωτογραφίες που τράβηξε

O George R. Lawrence ήταν φωτογράφος και εφευρέτης από τον Σαν Φρανσίσκο που ο περισσότερος κόσμος τον γνωρίζει από τη μεγαλύτερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο αλλά και τη φωτογράφιση με φλας, ενώ ήταν επίσης πρωτοπόρος στη δουλειά των εικόνων.

Το 1900 κατασκεύασε μια συσκευή που την αποκαλούσε “Captive Airship” και, αν και δεν το γνώριζε εκείνη την εποχή, η εφεύρεσή του θα ήταν ο πρόδρομος του drone που όλοι ξέρουμε σήμερα. Μάλιστα, οι εναέριες εικόνες που τράβηξε το 1906 μετά τον καταστροφικό σεισμό του Σαν Φρανσίσκο του απέφεραν πολλά χρήματα – κέρδισε πάνω από 15.000 δολάρια (σχεδόν 400.000 δολάρια σήμερα).

Όπως σημειώνει το perierga.gr, o Lawrence ξεκίνησε με μπαλόνι υδρογόνου, που μετέφερε αυτόν και την κάμερά του, αλλά απέτυχε στα 70 μέτρα, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποίησε χαρταετούς. Κάθε δυσκολία τον έκανε να προσπαθεί περισσότερο για να κατασκευάσει ένα σύστημα που θα του επέτρεπε να τραβά εικόνες από ψηλά χωρίς ο ίδιος να βρίσκεται εκεί.

Έτσι σχεδίασε ένα σύστημα καλωδίων και χαρταετών που μπορούσε να μεταφέρει μια ελαφριά κάμερα, ενώ η απελευθέρωση του κλείστου γινόταν με ένα καλώδιο από μακριά. Σε μερικές από τις φωτογραφίες του Captive Airship, οι οποίες βρίσκονται σήμερα στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, τμήματα των καλωδίων είναι ορατά.

perierga.gr - Οι πρώτες φωτογραφίες "drone" από το 1900!

Το σύστημα  μπορούσε να φθάσει σε ύψος έως και 700 μέτρα, με αποτέλεσμα τη λήψη εικόνων πολύ διαφορετικών από αυτές που γνώριζε ο κόσμος τότε. Σε αντίθεση με τις πιο στατικές εικόνες που λαμβάνονταν από ένα αεροσκάφος ή ένα πολύ ψηλό κτήριο, οι φωτογραφίες του Lawrence αποτύπωναν την αίσθηση του αυθορμητισμού.

perierga.gr - Οι πρώτες φωτογραφίες "drone" από το 1900!
perierga.gr - Οι πρώτες φωτογραφίες "drone" από το 1900!
perierga.gr - Οι πρώτες φωτογραφίες "drone" από το 1900!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + eighteen =