αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚι όμως, η Samsung θα κερδίζει 110 δολάρια για κάθε iPhone X που θα πωλείται

Κι όμως, η Samsung θα κερδίζει 110 δολάρια για κάθε iPhone X που θα πωλείται

Το σύνολο του κόστους των εξαρτημάτων, τα οποία κατασκευάστηκαν από τη Samsung και τα οποία πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνται στο νέο iPhone X, υποδηλώνει ότι η κορεατική εταιρεία υπολογίζεται ότι θα κερδίζει περίπου 110 δολάρια για κάθε ένα iPhone X που θα πωλείται!

Όπως τονίζει το Digitallife.gr, το πιο ακριβό εξάρτημα της Samsung που χρησιμοποιείται στο iPhone X είναι φυσικά η νέα OLED οθόνη, η οποία είναι προσαρμοσμένη στις προδιαγραφές της Apple, ωστόσο οι Κορεάτες κατασκευάζουν και άλλα εξαρτήματα για χρήση στα iPhone. Έτσι, σύμφωνα με την Counterpoint Technology Market Research, που διεξήχθη για λογαριασμό της The Wall Street Journal, η Samsung κατασκευάζει επίσης μπαταρίες και πυκνωτές για το νέο iPhone X.

Η ανάλυση επισημαίνει μία ειρωνεία: ότι η Samsung είναι πιθανόν να κερδίσει συνολικά περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τα εξαρτήματα για το iPhone X παρά από αυτά για τη δική της ναυαρχίδα, το Galaxy S8. Φυσικά δεν υπολογίζουμε εδώ τα έσοδα από τις πωλήσεις του S8.

Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες θέλουν τις παραγγελίες εξαρτημάτων από την Apple να αποτελούν πάνω από το ένα τρίτο των εσόδων της Samsung, με τις δύο εταιρείες, όπως βλέπετε, να μην είναι μόνο ανταγωνιστές αλλά και …συνεργάτες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 10 =