αρχικηVIRALΚιτάβα: Το νησί στο οποίο οι κάτοικοι μένουν αψεγάδιαστοι. Και έχουν το δικό τους «μυστικό»

Κιτάβα: Το νησί στο οποίο οι κάτοικοι μένουν αψεγάδιαστοι. Και έχουν το δικό τους «μυστικό»

Επιβεβαιώνοντας την άποψη πως η ομορφιά πηγάζει πρώτα από μέσα μας, οι άνθρωποι που κατοικούν στο νησί Κιτάβα, ένα από τα τέσσερα μεγάλα νησιά στην ομάδα Τρόμπριαντ της Παπούα Νέας Γουινέας, στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Νέας Γουινέας, έχουν βρει το απόλυτο ελιξίριο ομορφιάς.

Σύμφωνα με τον ιατρό Στάφαν Λίντεμπεργκ, ο οποίος πρώτος ανακάλυψε αυτό το μυστικό των κατοίκων του νησιού, οι διατροφικές συνήθειες που ακολουθούνται σε αυτόν τον τόπο παίζουν σπουδαίο ρόλο.

Όπως διαβάζουμε στο Bovary.gr, στο νησί Κιτάβα η διατροφή είναι απλή και στηρίζεται αποκλειστικά στα προϊόντα της φύσης, ενώ είναι ίδια με αυτήν που ακολουθούσαν οι ιθαγενείς. Καταναλώνουν αποκλειστικά λαχανικά όπως οι γλυκοπατάτες, φρούτα όπως μπανάνα, παπάγια, ανανά, μάνγκο, αλλά και ψάρια και καρύδες.

Παρατηρήθηκε, πως η πρόσληψη βιταμινών, ανόργανων συστατικών και διαλυτών ινών ήταν εξαιρετικά υψηλή, ενώ η συνολική κατανάλωση λίπους και αλατιού ήταν χαμηλή.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης που διήρκεσε 843 ημέρες, τόσο ο ιατρός όσο και η ομάδα του είδαν ότι από στα 1200 άτομα που εξετάστηκαν στο νησί Κιτάβα (συμπεριλαμβανομένων 300 ηλικίας 15-25), δεν υπήρχε καμία περίπτωση ακμής στο δέρμα.

Οι ερευνητές σημείωσαν, πως τα γονίδια αλλά και η σωματική άσκηση δεν έπαιζαν τόσο ρόλο στην πεντακάθαρη επιδερμίδα των κατοίκων του νησιού, αλλά εξήγησαν ότι τρόφιμα όπως οι γλυκοπατάτες είναι πηγές βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην επούλωση, την ανάπτυξη και τη διόρθωση της ζημιάς που έχουν υποστεί οι ιστοί στο σώμα, ενώ η υγεία της χλωρίδας του εντέρου που προωθούν τα συστατικά των τροφών που καταναλώνουν είναι σημαντική γιατί μειώνει τις φλεγμονές και τα δερματικά προβλήματα.

Ακόμη, συμπλήρωσαν ότι πολλές από τις τροφές τους έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι δεν αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Σε αντίθεση τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης, προωθώντας τη φλεγμονή και την παραγωγή ορμονών που αυξάνουν τη δραστηριότητα των ελαιωδών αδένων.

Τέλος, όπως προαναφέρθηκε ο ρόλος της καρύδας στη διατροφή των κατοίκων του νησιού, την οποία καταναλώνουν σε οποιαδήποτε μορφή -νερό καρύδας, λάδι καρύδας, ωμή -είναι σημαντικός, διότι αυτός ο καρπός έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες και αποτελεί «όπλο» κατά της ακμής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + one =