αρχικηVIRALΚαφετέρια δίνει τον κωδικό Wifi μέσω… μαθηματικής εξίσωσης (ΦΩΤΟ)

Καφετέρια δίνει τον κωδικό Wifi μέσω… μαθηματικής εξίσωσης (ΦΩΤΟ)

Το Διαδίκτυο στις μέρες μας έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, σε βαθμό που είναι αδύνατο να σκεφτούμε τη ζωή μας χωρίς αυτό. Το WiFi έχει καταστήσει ευκολότερη τη χρήση του Διαδικτύου στο χώρο εργασίας ή στο σπίτι, φέρνοντας απλά τους φορητούς υπολογιστές ή άλλες συσκευές στο πλησιέστερο «hotspot» απ’ όπου μπορούν να έχουν online πρόσβαση.

Στην πραγματικότητα είναι πλέον σπάνιο να βρει κανείς επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ακόμη και καφετέριες, που να μην προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi για τους πελάτες τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να συνδεθούν με το δωρεάν Wi-Fi και να αρχίσουν την περιήγηση.

fw-640x306Ωστόσο, δεν είναι για όλους τόσο απλό! Ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο ονόματι Yaya στο Σαν Αντόνιο του Τέξας απαιτεί από τους πελάτες να λύσουν ένα πολύπλοκο μαθηματικό πρόβλημα, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το ασύρματο Ιnternet του.Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, μάλιστα, ένας χρήστης του Reddit, ο Joshua_Glock, ζήτησε online να σπάσει κάποιος τον κώδικα.

Περισσότεροι από 500 σχολιαστές μοιράστηκαν τις θεωρίες τους σχετικά με την εικόνα, για να λύσουν το πρόβλημα αναφέροντας φράσεις όπως «διωνυμική τυχαία μεταβλητή,» «αθροιστική διανεμητική λειτουργία» και «τυχαία μεταβλητή M», παράλληλα με προτάσεις για πιθανούς κωδικούς πρόσβασης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 4 =