αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαυστικός Bill Gates: «Τα ψηφιακά νομίσματα προκαλούν θανάτους με σχεδόν άμεσο τρόπο»

Καυστικός Bill Gates: «Τα ψηφιακά νομίσματα προκαλούν θανάτους με σχεδόν άμεσο τρόπο»

Ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη αλλά και συνιδρυτής της γιγαντιαίας Microsoft, Bill Gates, πήρε για ακόμα μια φορά θέση επί του θέματος των ηλεκτρονικών νομισμάτων. Όπως μαθαίνουμε, ο ισχυρός άντρας της τεχνολογίας σε ένα AMA (Ask Me Anything) που διεξήγαγε μέσω της πλατφόρμας του Reddit, όταν ρωτήθηκε για το Bitcoin καθώς και για όλη την οικονομία που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτό, αντέδρασε με μια πολύ αποστομωτική απάντηση.

«Το κύριο χαρακτηριστικό των κρυπτονομισμάτων είναι η ανωνυμία που προσφέρουν. Δεν πιστεύω πως η ανωνυμία είναι καλό πράγμα. Η δυνατότητα των κυβερνήσεων να βρίσκουν τους ανθρώπους που διαπράττουν ξέπλυμα χρημάτων, φοροδιαφυγή ή και παροχή πόρων σε τρομοκράτες είναι καλό πράγμα. Αυτή τη στιγμή τα ηλεκτρονικά νομίσματα χρησιμοποιούνται για την αγορά φεντανύλης και άλλων ναρκωτικών ουσιών, άρα είναι μια τεχνολογία που έχει προκαλέσει θανάτους με σχεδόν άμεσο τρόπο», τόνισε ανάμεσα σε άλλα.

Ο Bill Gates είναι σίγουρα ένας από τους ανθρώπους που μπορούν να έχουν άποψη για τεχνολογικά θέματα, ωστόσο σε πολλούς από τους αναγνώστες της παραπάνω απάντησης, η θέση του φάνηκε λίγο ωμή, ενώ αρκετοί έσπευασαν να εξισώσουν την “κακή” χρήση των κρυπτονομισμάτων με τα μετρητά.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 6 =