αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚάπως έτσι πρέπει να στήσεις το βιογραφικό σου, για να ξεχωρίσεις από το πλήθος (Εικόνα)

Κάπως έτσι πρέπει να στήσεις το βιογραφικό σου, για να ξεχωρίσεις από το πλήθος (Εικόνα)

Ας το παραδεχτούμε: Το να στήσεις ένα «τέλειο βιογραφικό», δεν είναι τόσο εύκολο. Άλλωστε, υπάρχουν πολλές απόψεις, σχετικά με το πως πρέπει να μοιάζει το βιογραφικό σου, για να σε οδηγήσει στην θέση εργασίας που τόσο θέλεις. Φαίνεται ότι καταλήγουμε σε αυτό που έχουμε ξανά πει εδώ στο It’s Possible: Είναι καλό να φτιάξεις ένα «σφιχτό» βιογραφικό. Ακόμα και μέσα σε 1 σελίδα, αν αυτό είναι δυνατό. Μη ξεχνάς, ότι στην εποχή μας οι HR Managers δεν έχουν πολύ χρόνο για να διαβάσουν τα (αμέτρητα) βιογραφικά που φτάνουν στα χέρια τους.

Το αμερικανικό Money, κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει ένα μοντέλο βιογραφικού, που μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις από το πλήθος. Και να βρεις την δουλειά που σου ταιριάζει μέσα στο 2018. Είναι το παρακάτω.

https://imagesvc.timeincapp.com/v3/mm/image?url=https%3A%2F%2Ftimedotcom.files.wordpress.com%2F2017%2F12%2Fmoney-resume-2018-v2.png&w=800&q=85

Ποια είναι τα βασικά σημεία που βλέπουμε εδώ; Είναι ένα βιογραφικό απλό και ξεκάθαρο. Στην αρχή φυσικά έχουμε το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας. Στο πάνω μέρος παρουσιάζονται τα «δυνατά σημεία» του υποψηφίου. Ναι, είναι αυτά που μπορούν να σε κάνουν να ξεχωρίσεις. Μια μικρή εισαγωγή, και ακριβώς από κάτω τα skills. Στην συνέχεια βλέπουμε την επαγγελματική προϋπηρεσία. Στο τέλος είναι οι σπουδές.

Το βιογραφικό, περιέχει αρκετές λέξεις- κλειδιά. Έτσι ώστε να μπορούν να το «τραβήξουν» εύκολα οι υποψήφιοι εργοδότες, αν το έχεις ανεβάσει σε μια online πλατφόρμα. Τέλος, να είσαι «επιλεκτικός»: Προσάρμοσε το βιογραφικό σου ανάλογα με την εκάστοτε θέση και παράθεσε μόνο τις πληροφορίες που έχουν σημασία. Αν είχε δουλέψει πριν 3 καλοκαίρια σε ένα beach bar, μάλλον δεν χρειάζεται να το αναφέρεις τώρα, αν θέλεις να εργαστείς σε ένα γραφείο εταιρίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =