αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάθε σκληρή επιλογή, κάθε απόρριψη και κάθε θυσία να αξίζει τον κόπο»: Το post της Ελληνίδας της NASA για το 2018

«Κάθε σκληρή επιλογή, κάθε απόρριψη και κάθε θυσία να αξίζει τον κόπο»: Το post της Ελληνίδας της NASA για το 2018

Ένα νέο post στο Facebook έκανε η Ελένη Αντωνιάδου. Πρόκειται για την Ελληνίδα που εργάζεται στη NASA, και τα τελευταία χρόνια μάλιστα είναι αρκετά γνωστή και στο ευρύ κοινό. Στο post που έκανε τώρα, αναφέρθηκε στις σκληρές επιλογές και τις θυσίες που κάνουμε, αλλά και τις απορρίψεις που βιώνουμε.

«Εύχομαι το 2018 να μας δώσει νόημα, να κάνει κάθε προσπάθεια, κάθε σκληρή επιλογή, κάθε απόρριψη και κάθε θυσία του παρελθόντος να αξίζει τον κόπο», σημειώνει η Ελένη Αντωνιάδου.

Και συμπληρώνει: «Υγεία σε όλους και ειδικά στους ασθενείς μας που αναμένουν για ακόμη μια χρονιά μοσχεύματα και το παλεύουν τόσο ηρωικά!».

Εύχομαι το 2018 να μας δώσει νόημα, να κάνει κάθε προσπάθεια, κάθε σκληρή επιλογή, κάθε απόρριψη και κάθε θυσία του παρε…

Posted by Eleni Antoniadou on Donnerstag, 4. Januar 2018

Η Ελένη Αντωνιάδου γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή την Οξυά, Ιωαννίνων και το Λιπαρό Πέλλας. Άρχισε τις προπτυχιακές σπουδές της στην Ελλάδα, με αντικείμενο την «Πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα αντικείμενα «Βιομηχανική», «Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική» και στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες» στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις και το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Παράλληλα, επιλέχθηκε και φοίτησε στην Ακαδημία της NASA και δούλεψε ερευνητικά στο εργαστήριο Εξερεύνησης του Πλανήτη Άρη στον τομέα της νανοτεχνολογίας και της συνθετικής βιολογίας, όπως επίσης και στο τμήμα εκπαίδευσης αστροναυτών για βιοϊατρικά πειράματα.

Το 2011, συνεισέφερε στην έρευνα που έκανε πραγματικότητα την πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση τεχνητού οργάνου στον κόσμο, βοηθώντας στη δημιουργία μια τεχνητής τραχείας για 36χρονη -στο τελικό στάδιο- καρκινοπαθή.

Σήμερα, είναι συν-ιδρύτρια της startup «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές» (Transplants Without Donors), με στόχο την μεταμόσχευση με τεχνητά όργανα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 10 =