αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΙδρύθηκε το Πανελλήνιο Σωματείο Χειριστών Drones

Ιδρύθηκε το Πανελλήνιο Σωματείο Χειριστών Drones

Πλέον στην Ελλάδα έχουμε και επίσημα το… Πανελλήνιο Σωματείο Χειριστών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών. Με απλά λόγια, μιλάμε για τους ανθρώπους που χειρίζονται drones. Το Ειρηνοδικείο Αθηνών ενέκρινε το καταστατικό του Σωματείου, το οποίο ιδρύθηκε από την ανάγκη των χειριστών να εκπροσωπηθούν από έναν φορέα ο οποίος να υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους και να καλύπτει τις ανάγκες τους σε ζητήματα που εμπλέκονται και δημόσιοι φορείς.

Μερικοί από τους σκοπούς του σωματείου είναι: η ενημέρωση των μελών για θέματα που αφορούν κανόνες ασφαλείας των πτήσεων, η ανταλλαγή απόψεων των μελών για την διαμόρφωση κανόνων ασφαλείας και οδηγιών σωστής χρήσης και συντήρησης των Μ.Ε.Α., να συμβάλει στην διαμόρφωση κανόνων ασφαλείας σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς και με γνώμονες την προστασία του εθνικού πλούτου και της ανθρώπινης ζωής.

Παράλληλα, το Σωματείο θέλει να συνάψει και να διατηρήσει φιλικές σχέσεις ή και ακόμα να συνεργαστεί με άλλα Ελληνικά ή ξένα σωματεία καθώς και μορφωτικούς/ παιδαγωγικούς συλλόγους για κοινούς σκοπούς, να αναπτύξει την κοινωνική, επαγγελματική, ηθική και υλική αλληλεγγύη μεταξύ των χειριστών / μελών του σωματείου, να συνεργάζεται με φορείς πιστοποίησης και εξεταστικά κέντρα (δημόσια ή ιδιωτικά) χειριστών Μ.Ε.Α. με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την σωστή και ασφαλή χρήση των M.E.A., να οργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για την σωστή χρήση των Μ.Ε.Α.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα: www.hellasdrone.gr.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 8 =