αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘυμάσαι την Δανέζικη startup που πάει ταξίδια με τους εργαζομένους της; Δες τι έγινε όταν πήγε στην Κέρκυρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Θυμάσαι την Δανέζικη startup που πάει ταξίδια με τους εργαζομένους της; Δες τι έγινε όταν πήγε στην Κέρκυρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η tech startup, Airtame, από τη Δανία, ακολουθεί το δικό της ιδιαίτερο μοντέλο λειτουργίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια εταιρία που πάει ταξίδια μαζί με όλους τους εργαζομένους τις. Ονομάζει αυτά τα ταξίδια Workathons. Σε αυτά όλη η ομάδα έχει την ευκαιρία να κάνει διακοπές, ενώ παράλληλα υπάρχουν και ώρες εργασίας.

Δεν πρόκειται φυσικά για μια τυχαία startup. Είχε αναδειχτεί ως το μεγαλύτερο crowdfunded project στην Ευρώπη, στο Indiegogo, το 2014. Πριν από λίγο καιρό, ο Brian Kyen, ένας από τους συνιδρυτές της Airtame, είχε μιλήσει αποκλειστικά στο It’s Possible, για το πως λειτουργεί στην πράξη, αυτό το πρωτότυπο μοντέλο που εφαρμόζουν.

«Ξεκινήσαμε το πρώτο μας Workathon όταν η ομάδα ήταν ακόμα μικρή και έπρεπε να ξεκινήσουμε την πρώτη version του Airtame. Διαπιστώσαμε ότι η αλλαγή του περιβάλλοντος μας έφερε πιο κοντά και μας ενέπνευσε να γίνουμε πιο δημιουργικοί», είχε πει, ο νεαρός επιχειρηματίας στη συνέντευξη του στο It’s Possible.

Συμπληρώνοντας: «Καταφέραμε να διασκεδάσουμε, αλλά ταυτόχρονα να είμαστε παραγωγικοί και συγκεντρωμένοι. Διατηρήσαμε την ίδια τακτική όσο η ομάδα μεγάλωνε και είδαμε ότι λειτουργεί πολύ καλά». Έχουν βγάλει και μερικά χρήσιμα συμπεράσματα. «Αυτό που είδαμε είναι ότι οι άνθρωποι ήρθαν πιο κοντά στους συναδέλφους τους και αισθάνθηκαν πιο άνετα στο να μοιραστούν ιδέες και σκέψεις μαζί τους. Όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εργασίας, αλλά και κατά τη διάρκεια των «team building» δραστηριοτήτων, οι οποίες αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των Workathons μας» εξηγεί ο ίδιος.

Τώρα, η εταιρία ανέβασε το βίντεο από το σχετικό ταξίδι που έκανε στην Κέρκυρα, το περασμένο καλοκαίρι. Εκεί φαίνεται όλη η ομάδα, να περνά πολύ χρόνο μαζί. Με τους ανθρώπους της startup να μιλούν για το πως βιώνουν αυτή την εμπειρία. Το επίσης ενδιαφέρον: Βλέποντας το βίντεο εύκολα διαπιστώνεις ότι υπάρχει χρόνο τόσο για δουλειά, όσο και για διασκέδαση. Όλα μπορούν να γίνουν. Το κλίμα ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, μοιάζει εξαιρετικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 13 =