αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘες να παραιτηθείς από τη δουλειά σου; Εδώ είναι ένας «χάρτης» για να το κάνεις χωρίς να κάψεις τις «γέφυρες» με την εταιρία

Θες να παραιτηθείς από τη δουλειά σου; Εδώ είναι ένας «χάρτης» για να το κάνεις χωρίς να κάψεις τις «γέφυρες» με την εταιρία

Το να φύγεις από μια δουλειά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και δεν μιλάμε για το οικονομικό κομμάτι. Είναι σημαντικό, είτε φεύγεις από μια δουλειά που αγαπάς είτε από μια που μισείς, να το κάνεις με σωστό τρόπο. Να φύγεις ως φίλος, τόσο με τον εργοδότη σου, όσο και με τους συναδέλφους σου.

Μην ξεχνάς, ότι οι επαγγελματικές ευκαιρίες ανοίγονται, σε μεγάλο βαθμό, μέσα από συστάσεις και από την γενικότερη «φήμη» που έχεις. Άρα λοιπόν, πρόσεχε μην φύγεις από μια δουλειά, με τρόπο που θα σε «στοιχειώσει» για τα επόμενα χρόνια.

«Είναι σημαντικό να φύγεις με ωραίο τρόπο», λέει η συγγραφέας και αρθρογράφος του CNBC, Suzy Welch.

Ας δούμε όμως την πράξη. Πως μπορείς να φύγεις από μια εταιρία, χωρίς να κάψεις τις «γέφυρες» μαζί της; Η Suzy Welch παραθέτει τις 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις.

1# Περιόρισε… την έκπληξη: ΟΚ, μπορείς να έχεις αποφασίσει να παραιτηθείς, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μπεις ξαφνικά μέσα στο γραφείο του εργοδότη σου και να πεις «φεύγω». Φρόντισε να τον έχεις ενημερώσει από πριν, και να έχει γίνει μια σχετική συζήτηση.

2# Ομαλή μετάβαση: Δεν πρέπει να επικρατήσει το χάος, μόλις φύγεις. Και πρέπει να το φροντίσεις. Προσφέρσου να δημιουργήσεις ένα εγχειρίδιο χρήσης, για τον αντικαταστάτη σου. Στο οποίο μπορείς επίσης να δείξεις μερικά βασικά πράγματα και να δώσεις το τηλέφωνο σου.

3# Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη σου: Ακόμα κι αν είσαι χαρούμενος που φεύγεις, μην εκφραστείς με αρνητικό τρόπο για την εταιρία ή τον εργοδότη σου. Μίλα με καλά λόγια για το χρονικό διάστημα που πέρασες εκεί. Και ευχαρίστησε τους όλους. Ακόμα κι αν έχεις αρνητικά σχόλια να κάνεις, απλά μην τα κάνεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 1 =