αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘα «τρέχει» πιο γρήγορα το Wifi το 2017- Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται

Θα «τρέχει» πιο γρήγορα το Wifi το 2017- Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται

Σημαντική αύξηση αναμένεται να παρουσιάσουν οι ταχύτητες των δικτύων Wi-Fi το 2017, καθώς από εκείνη τη χρονιά θα αρχίσει να εφαρμόζεται το νέο πρόγραμμα πιστοποίησης WiGig της Alliance. Συγκεκριμένα, τα επερχόμενα laptops, smartphones και routers που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά θα εκμεταλλεύονται τη μπάντα των 60 GHz και το πρότυπο 802.11ad προκειμένου να μπορέσουν να προσφέρουν ταχύτητες που θα φθάνουν ακόμη και τα 8Gbps.

Η τεχνολογία αυτή, που θα καταφθάσει τα επόμενα χρόνια, θα παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα καθώς θα προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις σε πλήθος εφαρμογών της καθημερινής ζωής, όπως για παράδειγμα στην εικονική ή επαυξημένη πραγματικότητα και στο streaming περιεχομένου. Όπως αναφέρει το digitallife.gr, η τεχνολογία WiGig θα απαιτεί η απόσταση να μην υπερβαίνει τα 10 μέτρα, οπότε μάλλον δε θα είναι τόσο αποτελεσματική σε διπλανά δωμάτια του σπιτιού.

Η ABI Research υπολογίζει ότι περίπου 180 εκατομμύρια WiGig chipsets θα διατεθούν στην αγορά των smartphone συσκευών το 2017.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =