αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘα αγόραζες ένα δωμάτιο στο Hilton; Το ιστορικό ξενοδοχείο ετοιμάζει το νέο μοντέλο λειτουργίας του

Θα αγόραζες ένα δωμάτιο στο Hilton; Το ιστορικό ξενοδοχείο ετοιμάζει το νέο μοντέλο λειτουργίας του

Τη δημιουργία πολυτελών προς πώληση κατοικιών, νέων εμπορικών καταστημάτων καθώς και χώρων εστίασης και αναψυχής περιλαμβάνει το επενδυτικό σχέδιο που θα υλοποιηθεί στο Hilton Aθηνών από τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία Home Holdings.

Το σχέδιο περιγράφεται επιγραμματικά στην έκθεση του χρηματοοικονομικού συμβούλου σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση που κατέθεσε η Home Holdings για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. προκειμένου στη συνέχεια να «αποσύρει» την εταιρεία από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία προσβλέπει στην ανάπλαση του ακινήτου που στεγάζει το Hilton με την ποιοτική αναβάθμιση του ξενοδοχείου και τη μερική αλλαγή της χρήσης του, όπως τονίζει η Καθημερινή. Ειδικότερα, σχεδιάζει τη μετατροπή μέρους από την υπάρχουσα δομημένη επιφάνεια σε ιδιωτικές κατοικίες (condominia) στο πλαίσιο του νόμου για τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας καθώς και τη μετατροπή μέρους των χώρων συμπληρωματικών χρήσεων όπως κυρίως δημόσιους και συνεδριακούς σε εμπορικά καταστήματα λιανικής και εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής. Παράλληλα, εξετάζει τη μερική ή ολική εκμετάλλευση του υπολοίπου συντελεστή δόμησης για παρόμοιες χρήσεις εφόσον υπάρχει σχετική δυνατότητα.

Στο μεταξύ εντός του 2018 λήγει η σύμβαση διαχείρισης για το ξενοδοχείο με τη Hilton. Στον σχεδιασμό των νέων ιδιοκτητών περιλαμβάνεται και η επιλογή διαχειριστή του αναβαθμισμένου ξενοδοχείου και των διαμερισμάτων μεταξύ εταιρειών οι οποίες διαθέτουν σήματα διεθνούς εμβέλειας συμπεριλαμβανομένης της Ηilton International.

Σημειώνεται ότι η Home Holdings S.A. που απέκτησε στα τέλη του 2016 το Ηilton ανήκει στην εταιρεία ΤΕΜΕΣ Α.Ε. ιδιοκτήτρια της Costa Navarino και στη D-Marine Investments Holding BV η οποία ελέγχεται από τον τουρκικό όμιλο Dogus. Η D-Marine συμμετέχει, επίσης, στην Ελλάδα με ποσοστό 100% στην εταιρεία Dogus Hellas S.A. με 99%, στις G Medmarinas Management, Lefkas Marina S.A. και Gouvia Marina S.A. και με 74,3% στη Zea Marinas S.A.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =