αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να χτίσεις τις κατάλληλες συνήθειες αλλά δεν ξέρεις πως; Εδώ είναι 4 πρακτικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Θέλεις να χτίσεις τις κατάλληλες συνήθειες αλλά δεν ξέρεις πως; Εδώ είναι 4 πρακτικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι είμαστε φαν της συνήθειας. Μας αρέσει να έχουμε μια καθημερινή ρουτίνα, την οποία επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά. Αυτή η επανάληψη, μπορεί να λειτουργήσει υπέρ ή εναντίον μας. Αν έχεις τις σωστές συνήθειες, θα είσαι στην πρώτη κατηγορία, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα είσαι στη δεύτερη.

Το θέμα εδώ όμως είναι να καταφέρεις να χτίσεις τις κατάλληλες συνήθειες που θα σου δώσουν ώθηση προς τα εμπρός. Και να σταματήσεις να αναρωτιέσαι. Υπάρχουν 4 πρακτικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις, για να χτίσεις τις κατάλληλες συνήθειες, όπως εξηγεί το Entrepreneur.com.

1# Αποδοτικός το πρωί: Όπως έχουμε ξανά πει, το πρωί είμαστε συνήθως πιο αποδοτικοί. Δες ποια είναι τα σημαντικά tasks που έχεις να κάνεις, και βάλε τα στο πρωινό πρόγραμμα σου. Έτσι θα απελευθερώσεις και χρόνο για την συνέχεια.

2# Βγάλε εκτός τις κακές συνήθειες: Είναι σημαντικό να καταλάβεις ποιες συνήθειες δεν σε ωφελούν. Κάνε το δικό σου τσεκάρισμα, και δες ποια tasks σου τρώνε πολύ χρόνο, χωρίς να έχουν μεγάλα αποτελέσματα. Αν για παράδειγμα σπαταλάς πολύ ώρα το πρωί κοιτώντας τα emails ή κάνοντας τηλεφωνήματα, τότε πρέπει να αλλάξεις το πρόγραμμα σου.

3# Κάνε το πλάνο σου. Και εφάρμοσε το: Αν έχεις συγκεκριμένους στόχους και εργάζεσαι προς αυτή την κατεύθυνση, θα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις εκεί. Άρα οι σωστές συνήθειες θα μπουν στο πρόγραμμα σου. Πρέπει να βεβαιωθείς πάντως, ότι οι στόχοι αυτοί ταυτίζονται με τις δικές σου αξίες.

4# Κάνε checklists: Αφού έχεις διαλέξει τους στόχους σου, είναι χρήσιμο να κάνεις checklists. Για να βλέπεις ποιους από αυτούς επιτυγχάνεις, και να καταγράφεις την πρόοδο σου. Έτσι θα παραμείνεις σε καλό δρόμο. Αν βλέπεις ότι δεν έχεις αποτέλεσμα, τότε κάτι πρέπει να αλλάξεις στις συνήθειες σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 3 =