αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να παίρνεις τα σωστά ρίσκα; Εδώ είναι οι 5 τακτικές που πρέπει να εφαρμόσεις

Θέλεις να παίρνεις τα σωστά ρίσκα; Εδώ είναι οι 5 τακτικές που πρέπει να εφαρμόσεις

Αναμφίβολα, το ρίσκο είναι ένα βασικό στοιχείο αν θέλεις να φτάσεις στην επιχειρηματική επιτυχία. Όσοι παρακολουθούν ομιλίες ή άρθρα γνωστών επιχειρηματιών, θα θυμούνται ότι αυτοί οι άνθρωποι κάνουν πολύ συχνά αναφορές στο κομμάτι του ρίσκου. Αν μάλιστα έχεις μια επιχείρηση που θέλει να καινοτομήσει, η ανάγκη για ρίσκο είναι ακόμα μεγαλύτερη.

«Σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα, το μεγαλύτερο ρίσκο… είναι να μην παίρνεις κανένα ρίσκο», έχει πει ο Mark Zuckerberg. Ακόμα κι αν δεν είσαι βέβαιος για την επιλογή σου, πρέπει να δράσεις γρήγορα. «Πάρε μια απόφαση όταν γνωρίζεις το 70% των πληροφοριών που επιθυμείς. Αν περιμένεις να φτάσεις στο 90%, στις περισσότερες περιπτώσεις πιθανόν θα είσαι αργός», έχει τονίζει ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos.

Είναι δεδομένο, ότι αν λαμβάνεις ρίσκα, δεν θα σου «βγουν» όλα. Από την άλλη, υπάρχουν κινήσεις που μπορείς να κάνεις, έτσι ώστε να αυξήσεις κατά πολύ τις πιθανότητες επιτυχίας. Το αμερικανικό The Muse έκανε την έρευνα του, μίλησε με αρκετούς ειδικούς και παραθέτει τις 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να γίνεις… ο «μάστερ του ρίσκου».

1- Πίστεψε στο τελικό όραμα σου (και αν έχεις αμφιβολίες προσπάθησε να τις «ερμηνεύσεις»)

2- Βάζε ένα μικρο ρεαλιστικό στόχο 2 εβδομάδων. Μετά από 10 εβδομάδες, θα έχεις πετύχει πολλά

3- Επέλεξε την δράση. Μην ψάχνεις την τελειότητα

4- Βρες τους σωστούς ανθρώπους. Θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη δουλειά

5- Κάνε τον φόβο… φίλο σου. Κάθε φορά που θα κάνεις ένα μεγάλο άλμα, θα παίρνεις μεγάλη ώθηση για την συνέχεια

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + six =