αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘέλεις να κερδίσεις χρήματα από το YouTube; Πλέον πρέπει να έχεις πάνω από 1.000 συνδρομητές

Θέλεις να κερδίσεις χρήματα από το YouTube; Πλέον πρέπει να έχεις πάνω από 1.000 συνδρομητές

To YouTube κάνει τη ζωή των «μικρών» δημιουργών βίντεο πιο δύσκολη και τον τρόπο να κερδίζουν χρήματα από την πλατφόρμα του, σχεδόν αδύνατο. Η μεγαλύτερη δικτυακή βίντεο πλατφόρμα στον κόσμο πρόκειται να διώξει δεκάδες χιλιάδες χρήστες από το πρόγραμμα κατανομής εσόδων από διαφημίσεις ενώ θα κάνει πολύ πιο δύσκολο τον τρόπο να μπουν νέοι στο πρόγραμμα.

Αυτή η αλλαγή, η οποία έχει μπει σε ισχύ εδώ και λίγες ημέρες, μοιάζει να είναι μία από τις απαντήσεις του YouTube σε μια χρονική περίοδο έντονης κριτικής που δημιουργήθηκε από μια σειρά «σκανδάλων» με αμφίβολο και προσβλητικό περιεχόμενο το οποίο εμφανίστηκε στον ιστότοπο. Η πιο σημαντική αλλαγή έρχεται με μια γενική αναθεώρηση του προγράμματος “Google Preferred” του YouTube, το οποίο έχει ήδη ως στόχο τη δημιουργία διαφημιστικών ενοτήτων φιλικών προς το «εμπορικό» διαδίκτυο. Το πιο σημαντικό είναι μια υπόσχεση από το YouTube ότι κάθε βίντεο στο «Προτιμώμενο Πρόγραμμα» του – συμπεριλαμβανομένων των χιλιάδων κλιπ που έχουν ανέβει εκεί μέχρι στιγμής – θα εγκριθεί από ανθρώπους της εταιρείας και όχι από κάποια bots, «για τη συμμόρφωσή τους με τις φιλικές προς τους διαφημιζόμενους οδηγίες».

Αυτές οι αλλαγές, βέβαια, δεν θα εμποδίσουν τους χρήστες να ανεβάσουν προσβλητικό περιεχόμενο στο YouTube, το οποίο συνεχώς διογκώνεται σε εκατοντάδες ώρες νέων βίντεο ανά λεπτό. Αλλά προορίζονται να κάνουν τις συνθήκες πιο δύσκολες για όσους ανεβάζουν αυτό το προσβλητικό περιεχόμενο για να κερδίσουν χρήματα από αυτό. Και είναι μια σημαντική συμβολική αλλαγή για το YouTube, το οποίο ας μην ξεχνάμε ότι αρχικά βασίστηκε στην ιδέα ότι ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του, και το οποίο ενώ έχει σπαταλήσει τόση ενέργεια (και χρόνια) προσπαθώντας να προσελκύσει τους δημιουργούς βίντεο για να βρουν ακροατήρια και να δημιουργήσουν μια καριέρα μέσα στην περιοχή του.

Όπως σημειώνει η LIFO, oι νέοι κανόνες του YouTube απαιτούν όποιον θέλει να δημιουργήσει και να κερδίσει χρήματα στην πλατφόρμα του, να παράγει πρώτα 4.000 ώρες “θέασης” σε μια περίοδο 12 μηνών και να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1.000 συνδρομητές. Αυτό αντικαθιστά το προηγούμενο χαμηλότερο εμπόδιο των 10.000 views σε διάρκεια ζωής του καναλιού, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή την περασμένη άνοιξη, μετά από ένα πρώτο κύμα αρνητικών ιστοριών σχετικά με το αδίστακτο περιεχόμενο που ανεβαίνει στα κανάλια του. Οι κανόνες αυτοί πρόκειται να ισχύσουν αναδρομικά για όλους τους υπάρχοντες «συνεργάτες» του YouTube, οι οποίοι μοιράζονται τα έσοδα από διαφημίσεις με την πλατφόρμα, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιστότοπος θα διώξει όσους δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν 1.000 συνδρομητές και 4.000 θέασης περιεχομένου μετά από μια περίοδο χάριτος 30 ημερών. Επίσης, το YouTube υπόσχεται ότι θα ελέγχει «χειροκίνητα» πλέον και όχι με αυτόματο τρόπο όλα τα βίντεο στο Google Preferred πρόγραμμα που απευθύνεται σε διαφημιζόμενους οι οποίοι θέλουν να διαβεβαιώσουν ότι τα βίντεό τους θα προβάλλονται δίπλα σε βίντεο που είναι ασφαλή για τη μάρκα τους. Γι’ αυτό θα χρησιμοποιήσει έναν στρατό νέων εξωτερικών συνεργατών για να επιθεωρεί τα βίντεο κλιπ – η εταιρεία έχει δηλώσει ότι θα απασχολήσει περισσότερους από 10.000 ανθρώπους μόνο για αυτή την εργασία μέσα στο 2018.

Τα νέα μέτρα ισχύουν από και στην Ελλάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + fifteen =