αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘέλεις να κάνεις το προφίλ σου στο Facebook πιο ασφαλές; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ειδικό «κλειδί»

Θέλεις να κάνεις το προφίλ σου στο Facebook πιο ασφαλές; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ειδικό «κλειδί»

Το Facebook υποστηρίζει πλέον τη χρήση φυσικών κλειδιών ασφαλείας για την ταυτοποίηση και την είσοδο χρηστών στην πλατφόρμα, κάτι που μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο παραβίασης λογαριασμών.

Αν και στο κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποιείται ήδη η μέθοδος πιστοποίησης δύο σημείων για την επιβεβαίωση της ταυτότητας όποιου χρήστη το επιθυμεί, η λύση ενός φυσικού μέσου είναι συχνά προτιμότερη, αφού διευκολύνει την πρόσβαση, παρακάμπτοντας την αναμονή για το e-mail ή μήνυμα SMS που περιλαμβάνει τον σχετικό κωδικό μιας χρήσης. Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα σημειώνει το Pc Magazine, σε ορισμένες περιπτώσεις το φυσικό κλειδί είναι ασφαλέστερο, αφού η λειτουργία του δεν προϋποθέτει κάποιου τύπου ηλεκτρονική επικοινωνία, που μπορεί θεωρητικά να υποκλαπεί.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ένα φυσικό κλειδί ασφαλείας είναι στην ουσία ένα USB flash drive, που υποστηρίζει το πρότυπο U2F [Universal 2-Factor Authentication] και στο οποίο περιέχονται τα απαραίτητα πιστοποιητικά ταυτότητας του κατόχου. Αρκετές εταιρείες κατασκευάζουν τέτοιες λύσεις, με το Facebook να υποστηρίζει μερικές από τις δημοφιλέστερες, όπως τα YubiKey Neo, Fidesmo NFC Card και Feitan Multipass.

Προκειμένου να χρησιμοποιήσει κάποιος ένα τέτοιο κλειδί με κάποια συμβατή υπηρεσία, αρκεί να το τοποθετήσει στο σύστημά του, όταν του ζητηθεί να εισαγάγει username και password.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − one =