αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘέλεις να απενεργοποιήσεις την αυτόματη αναπαραγωγή ήχου ή βίντεο στα sites; Ο Firefox σου δίνει πλέον την επιλογή

Θέλεις να απενεργοποιήσεις την αυτόματη αναπαραγωγή ήχου ή βίντεο στα sites; Ο Firefox σου δίνει πλέον την επιλογή

Όλοι έχουμε έρθει σε δύσκολη θέση, όταν κάποια στιγμή ένα περίεργο βίντεο ή ήχος αρχίζει να παίζει αυτόματα, σε πλήρη ένταση από το πουθενά, ενώ προσπαθούμε να μπούμε σε ένα site. Κι αυτό εξαιτίας των κορυφαίων προγραμμάτων περιήγησης, που καθυστέρησαν πολύ να βρουν μια λύση, για το πιο ενοχλητικό χαρακτηριστικό της χρήσης του Διαδικτύου.

Μετά το Google Chrome, το Firefox είναι το επόμενο στη σειρά, που θα επιτρέψει στους χρήστες να απενεργοποιήσουν οποιοδήποτε ήχο ή βίντεο που αναπαράγεται αυτόματα. Αυτή η νέα επιλογή έχει κυκλοφορήσει στo τελευταίo nightly built της Mozilla και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στο στάνταρ πρόγραμμα περιήγησης Firefox.

Η πολυαναμενόμενη λειτουργία, προσφέρει καλύτερες επιλογές σε αντίθεση με το Chrome και το Safari, στο Firefox, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον ήχο, να το κάνετε να ζητήσει άδεια ή να κάνετε εξαιρέσεις για συγκεκριμένους ιστότοπους. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από την ενότητα Permissions in Options > Privacy and Security.

Η επιλογή του “Don’t Autoplay” μπορεί να είναι σωτήρια ανάλογα με την περίσταση. Μπορείτε να βρεθείτε σε μια βιβλιοθήκη χωρίς το φόβο να γυρίσουν όλοι να σας κοιτάξουν επειδή ξαφνικά ένας δυνατός ήχος ακούστηκε από το κινητό σας.

Ενδέχεται να χρειαστεί λίγος καιρός πριν να γίνει η επιλογή σίγασης αυτόματης αναπαραγωγής ένα από τα χαρακτηριστικά του Firefox. Έτσι, εάν είστε ανυπόμονοι να το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να κατεβάσετε το τελευταίο nightly build από εδώ. Αλλά να είστε προετοιμασμένοι για καθημερινές ενημερώσεις και ότι θα συναντήστε αρκετά bugs από το πουθενά, καθώς τα nightly builds δεν είναι σταθερά.

Πηγή: Secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + fourteen =