αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Xiaomi αφαίρεσε τη θύρα ακουστικών από το Mi 6. Και εξηγεί το λόγο

Η Xiaomi αφαίρεσε τη θύρα ακουστικών από το Mi 6. Και εξηγεί το λόγο

Η Xiaomi δεν ήταν η πρώτη που αποφάσισε να αφαιρέσει την θύρα ακουστικών από το Xiaomi Mi 6 και φυσικά δεν θα είναι η τελευταία. Προηγήθηκαν εταιρείες όπως Apple και Motorola και πολύ σύντομα αναμένουμε να δούμε την HTC με τη ναυαρχίδα HTC U 11 και το Honor 9.

Έχουμε ξαναπεί ότι η ιδέα δεν αρέσει σε πολλούς, ενώ οι κατασκευαστές προχωρούν στην συγκεκριμένη κίνηση για διαφορετικούς λόγους.

Η Xiaomi έρχεται να εξηγήσει γιατί αφαίρεσε την 3.5 χλστ. υποδοχή ακουστικών από το Xiaomi Mi 6. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της στο Android Central, ο κύριος λόγος είναι η έλλειψη χώρου στο σασί του κινητού.

Η Xiaomi λέει πως ο εσωτερικός χώρος στα κινητά είναι πολύτιμος και αφαιρώντας την υποδοχή ακουστικών μπορεί να χρησιμοποιήσει τον χώρο αυτό για άλλα κομμάτια, όπως για παράδειγμα η μεγαλύτερη μπαταρία. Επίσης ο ήχος μέσω USB Type-C γίνεται όλο και πιο κοινός τρόπος και προσφέρεται πολύ καλή ποιότητα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η μπαταρία είναι 10.5% μεγαλύτερη από αυτή του Xiaomi Mi 5. Το Xiaomi Mi 6 έχει μπαταρία 3350mAh, και το Mi 5, 3000mAh, όπως διαβάζουμε στο Techblog.gr.

Το θετικό είναι ότι το Xiaomi Mi 6 έχει USB Type-C to 3.5 mm αντάπτορα μέσα στο κουτί, για όσους προτιμούν το παλιό standard.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 16 =