αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Uber βρίσκεται αντιμέτωπη με καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης εντός της εταιρίας

Η Uber βρίσκεται αντιμέτωπη με καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης εντός της εταιρίας

Έρευνα σχετικά με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εντός της εταιρείας έχει ξεκινήσει η Uber. Συγκεκριμένα, το θέμα προέκυψε αφότου μια υπάλληλος της εταιρείας, η Σούζαν Φάουλερ, έγραψε σε ένα blog post λεπτομέρειες σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν ενόσω αυτή εργαζόταν στην Uber.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Travis Kalanick χαρακτήρισε τα όσα αναφέρει η Φάουλερ αποτρόπαια και ενάντια στα πιστεύω της εταιρείας.

«Όποιος συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο ή πιστεύει ότι κάτι τέτοιο είναι εντάξει θα απολύεται», δήλωσε ο ίδιος.

Το περιστατικό αυτό είναι το τελευταίο από μια σειρά καταγγελιών που έχουν έρθει στην επιφάνεια το τελευταίο διάστημα και αφορούν στην μεταχείριση των γυναικών που εργάζονται στην εταιρεία, όπως διαβάζουμε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στο blog post της η Φάουλερ έγραψε ότι λίγο μετά την ένταξή της στην Uber, ο νέος της διευθυντής άρχισε να της κάνει προτάσεις σεξουαλικής φύσης. Η ίδια έγραψε: “Προσπαθούσε να μην βρει μπελάδες στη δουλειά, αλλά δεν μπορούσε να το αποφύγει καθώς έψαχνε για γυναίκες με τις οποίες θα μπορούσε να συνευρεθεί ερωτικά”

Η Φάουλερ ανέφερε το περιστατικό αυτό στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν πως δεν γινόταν να ληφθούν περαιτέρω μέτρα δεδομένου ότι ήταν το “πρώτο παράπτωμα”. Η συμβουλή που της δόθηκε ήταν να επιδιώξει να αλλάξει τμήμα. Παράλληλα, στην ανάρτησή της, απαριθμεί πληθώρα περιστατικών κατά τα οποία ένιωθε ότι την κακομεταχειρίζονταν.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Kalanick απάντησε στους ισχυρισμούς της πρώην υπαλλήλου της εταιρείας.

“Μόλις διάβασα το μπλογκ της Σούζαν Φάουλερ. Είναι η πρώτη φορά που αυτό περιήλθε στην αντίληψή μου και για τον λόγο αυτόν έχω δώσει εντολή στη νέα επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, Λιάν Χόρνσι, να ξεκινήσει τη διεξαγωγή επείγουσας έρευνας σχετικά με τους ισχυρισμούς”, δήλωσε ο ίδιος.

“Επιδιώκουμε να κάνουμε το Uber ένα χώρο εργασίας στον οποίο δεν θα μπορεί να υπάρχει περιθώριο για τέτοιου είδους συμπεριφορά”, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 4 =