αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Tesla σκέφτεται να «αποβιβαστεί» στην Ελλάδα

Η Tesla σκέφτεται να «αποβιβαστεί» στην Ελλάδα

Μια πληροφορία που, αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην Ελληνική αγορά, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του εξειδικευμένου site NewsAuto.gr, η Tesla σκέφτεται να κυκλοφορήσει τα οχήματα της στην Ελλάδα, για πρώτη φορά. Ο ιδρυτής της εταιρίας, Elon Musk, φαίνεται ότι βλέπει ευκαιρίες στην χώρα μας και θέλει να την εντάξει μέσα στις επόμενες κινήσεις του.

Ήδη στα γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια εξετάζονται τρεις προτάσεις από Έλληνες επιχειρηματίες για να αναλάβουν την αντιπροσώπευση της αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα μας. Όμως η Tesla συνηθίζει να «κατεβαίνει» στις αγορές αυτόνομη, κάτι που εξετάζεται και σε αυτή την περίπτωση.

Ένα ακόμα στοιχείο που παίζει ίσως τον ρόλο του, είναι ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2018, η Tesla αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα το «οικονομικό μοντέλο» της, το λεγόμενο Model 3. Ένα όχημα που μοιάζει ιδανικό και για τους Έλληνες οδηγούς, με την τιμή του να ανέρχεται περίπου στα 35.000 δολάρια.

Αναμφίβολα, η υψηλή φορολογία, οι υψηλοί δασμοί στις εισαγωγές, αλλά και η γραφειοκρατία (τελωνεία, εγκρίσεις τύπου, εφορία, κλπ) είναι αποτρεπτικοί παράγοντες. Ενώ βέβαια θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τους λεγόμενους σταθμούς ανεφοδιασμού- μην ξεχνάμε ότι η Tesla διαθέτει μοντέλα που κινούνται με ηλεκτρισμό. Και η χώρα μας αυτή τη στιγμή δεν έχει το δίκτυο για να υποστηρίξει τέτοια οχήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + eighteen =