αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Samsung θα πληρώσει 11,6 εκατ. δολάρια στη Huawei για «κλέψιμο» πατεντών

Η Samsung θα πληρώσει 11,6 εκατ. δολάρια στη Huawei για «κλέψιμο» πατεντών

Κινέζικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τρία τμήματα της Samsung Electronics πρέπει να πληρώσουν στην Huawei το ποσό των 11.6 εκατ. δολαρίων. Ο λόγος είναι η παραβίαση πατεντών που ανήκουν στην Huawei Device Co Ltd, το τμήμα συσκευών του Κινέζου κατασκευαστή, που μέσα στα επόμενα χρόνια θέλει να πάρει την πρωτιά από τη Samsung.

H Huawei έχει στην κατοχή της πάνω από 50000 τεχνολογικές πατέντες και βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τη Samsung εδώ και αρκετό καιρό.

Όπως σημειώνει το Techblog.gr, Samsung και Huawei κατέθεσαν αρκετές μηνύσεις η μια στην άλλη την χρονιά που μας πέρασε. Η πρώτη ισχυρίζεται ότι τα Huawei Mate 8 χρησιμοποίησαν χωρίς άδεια κάποιες από τις πατέντες της, ενώ η δεύτερη κίνησε τις διαδικασίες σε Κίνα και ΗΠΑ, επιδιώκοντας αποζημίωση για μη αδειοδοτημένη χρήση της 4G τεχνολογίας της.

Η απόφαση του κινεζικού δικαστηρίου σηματοδοτεί την πρώτη νομική επιτυχία της Huawei έναντι της Samsung. Πέντε εταιρείες καλούνται να σταματήσουν να παραβιάζουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της Huawei, ενώ τρία τμήματα της Samsung να πληρώσουν τα 11 εκατ. δολάρια.

Στην μήνυσή της η Huawei έκανε λόγο για 30 εκατ. συσκευές και εκτιμώμενες πωλήσεις ύψους 12.7 δισ. δολαρίων. Στο σύνολο η μήνυση έγινε για 20 διαφορετικά smartphones και tablets, που ενσωμάτωσαν την τεχνολογία της. Μεταξύ αυτών είναι και το Samsung Galaxy S7.

Η Samsung έχει μακρά ιστορία και εμπειρία όσον αφορά σε ανάλογες δικαστικές διαμάχες, προς το παρόν δεν έχει κάνει επίσημο σχόλιο για την απόφαση, αλλά σίγουρα δεν θα τη δεχτεί εύκολα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − twelve =