αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Samsung έχει πατέντα για ακόμα πιο «κυρτή» οθόνη smartphone, η οποία θα φτάνει… στο πίσω μέρος (Εικόνα)

Η Samsung έχει πατέντα για ακόμα πιο «κυρτή» οθόνη smartphone, η οποία θα φτάνει… στο πίσω μέρος (Εικόνα)

Η Samsung είναι γνωστή για την προτίμηση που δείχνει στην χρήση εύκαμπτων panels, αναφορικά με τα high-end smartphones της. Ο Κορεάτης κολοσσός παρουσίασε για πρώτη φορά κινητό με κυρτή οθόνη πριν από τέσσερα χρόνια, το Galaxy Round. Έκτοτε, βλέπουμε την υλοποίηση του “Edge” σχεδιασμού σε όλες τις Samsung ναυαρχίδες.

Τους τελευταίους μήνες έχουν κάνει την εμφάνιση τους αναφορές και διαρροές που αφορούν την κυκλοφορία ενός εύκαμπτου smartphone με πιθανή ονομασία Samsung Galaxy X. Όμως οι Κορεάτες φαίνεται να μην εργάζονται μόνο στην υλοποίηση ενός κινητού που λυγίζει. Ο Edge σχεδιασμός ίσως μείνει για αρκετό καιρό ακόμα στους κορυφαίους Samsung εκπροσώπους της κατηγορίας των κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα, ενδέχεται η κυρτότητα στα πλάγια να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, φτάνοντας την πλάτη της συσκευής.

samsung curved screen smartphone 2

Σύμφωνα με μια πατέντα που κατέθεσε η Samsung στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO), ίσως στο μέλλον οι συσκευές Galaxy S και Note να ενσωματώνουν μια κυρτή οθόνη που θα “αγκαλιάζει” όλο το σώμα. Συγκεκριμένα, το κινητό που φαίνεται στο σχέδιο των μηχανικών της εταιρείας μοιάζει σαν άλλο ένα Samsung smartphone, αλλά αντί για τις κλασικές Edge γωνίες της οθόνης, εκείνη φτάνει μέχρι το πίσω μέρος, καλύπτοντας τις πλευρές στα πλάγια. Σύμφωνα με τον Κορεάτη τεχνολογικό γίγαντα, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία χρήσης στους καταναλωτές, ενώ θα βελτιώσει και την αίσθηση της συσκευής στο χέρι.

Είναι άγνωστο το αν η Samsung επιλέξει τελικά να χρησιμοποιήσει την πατέντα της είδησης. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει αρχικά ο WIPO να εγκρίνει την πειραματική τεχνολογία. Αργότερα, ίσως δούμε την Edge οθόνη στα Galaxy μοντέλα να γίνεται ακόμα πιο… καμπυλωτή. Μπορεί μάλιστα η Sammy να αποδειχθεί σωστή και η συγκεκριμένη πατέντα να αποβεί χρήσιμη στους χρήστες. Όπως και να έχει, ένα είναι σίγουρο. Τα αληθινά κινητά, έχουν καμπύλες..!

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =