αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Salesforce αύξησε τα έσοδα αλλά… οι ζημιές παρέμειναν

Η Salesforce αύξησε τα έσοδα αλλά… οι ζημιές παρέμειναν

Υψηλότερα κέρδη απ’ τα εκτιμώμενα παρουσίασε ο γίγαντας του «σύννεφου» φτάνοντας τα 3,50 δισ. δολάρια σε ετεροχρονισμένα έσοδα με αύξηση 23%.

Επίσης, οι μετοχές του cloud-based sales και marketing software αυξήθηκαν κατά 5,7% στα 79,46 δολάρια.

Η Salesforce και άλλες εταιρείες λογισμικών που λειτουργούν με συνδρομές, συνήθως καταγράφουν τα έσοδα τους σε στάδια και όχι όταν πραγματοποιηθεί μια πώληση, γι αυτό το λόγο οι επενδυτές δίνουν περισσότερη βαρύτητα στα ετεροχρονισμένα έσοδα (deferred revenue) ως μια ένδειξη για τα μελλοντικά κέρδη.

Οι αναλυτές περίμεναν κατά μέσο όρο ετεροχρονισμένα έσοδα 3,42 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών FactSet StreetAccount.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει επωφεληθεί ιδιαίτερα καθώς όλο και όσο περισσότερες επιχειρήσεις επιλέγουν να στραφούν σε φθηνότερα και ευκολότερα προϊόντα που βασίζονται στο cloud, απορρίπτοντας τα παραδοσιακά λογισμικά που εγκαθίστανται στους υπολογιστές.

Να σημειωθεί πώς η Salesforce παρουσιάζει διαρκώς διψήφια αύξηση τα τελευταία τρίμηνα, αλλά αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από την Oracle και τη Microsoft οι οποίες έχουν μια πιο επιθετική παρουσία, όπως σημειώνει το Fortune Greece.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Chief Executive της εταιρείας, Marc Benioff, επιδιώκει να διευρύνει τις προσφορές που προσφέρουν μέσα από νέα χαρακτηριστικά, εστιάζοντας κυρίως στην τεχνητή νοημοσύνη.

Για το τρέχον τρίμηνο, η Salesforce είπε ότι περίμενε έσοδα ύψους 2,8 δισ. δολάρια, πάνω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που περίμεναν τα έσοδα να μη ξεπεράσουν τα 2,4 δισ. Εξαιρώντας τα έκτακτα κέρδη, η εταιρεία κέρδισε 24 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο, υπερβαίνοντας το μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών που ήταν 21 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με την Thomson Reuters. Τέλος, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 25,3% αγγίζοντας τα 2,14 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα ύψους 2,12 δισ.

Ωστόσο, οι καθαρές ζημιές της εταιρείας αυξήθηκαν φτάνοντας τα 37, 3 εκατ. δολάρια ή πέντε σεντς ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Οκτώβρη από 25,2 εκατ. ή τέσσερα σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 11 =