αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ryanair χρεώνει 55 ευρώ, αν ξεφύγεις από το νέο «σφιχτό» check in. Και εδώ είναι οι τρόποι για να γλυτώσεις τα χρήματα

Η Ryanair χρεώνει 55 ευρώ, αν ξεφύγεις από το νέο «σφιχτό» check in. Και εδώ είναι οι τρόποι για να γλυτώσεις τα χρήματα

Σε νέα αλλαγή της πολιτικής της προχωρά η Ryanair, η οποία περιορίζει το διάστημα ηλεκτρονικού check-in για τους πελάτες της σε μόλις 48 ώρες πριν από την πτήση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους χρεώνει 55 ευρώ σε όσους επιβάτες φθάσουν στο αεροδρόμιο εντός δύο ωρών από την πτήση χωρίς να έχουν κάνει check-in και χωρίς να έχουν στα χέρια τους την κάρτα επιβίβασης –σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Ο νέος κανονισμός για το περιθώριο των 48 ωρών ισχύει για τις υφιστάμενες και τις νέες κρατήσεις, ωστόσο, όσοι έχουν κλείσει εισιτήρια για μετά τις 13 Ιουνίου και δεν έχουν πληρώσει για κράτηση συγκεκριμένης θέσης, μπορούν να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους και να λάβουν πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους. Η δυνατότητα αυτή ισχύει έως το Σάββατο 19 Μαΐου και όσοι δεν την αξιοποιήσουν θα εκληφθεί ως σιωπηρή συγκατάθεσή τους.

Πώς θα γλιτώσετε τα 55 ευρώ:

  • Κατεβάστε την εφαρμογή της Ryanair: Θα μπορείτε να κάνετε το check-in πιο εύκολα από το κινητό σας ώστε να προλάβετε το περιθώριο των «48 μείον 2» ωρών. Ζητήστε από το ξενοδοχείο να εκτυπώσει την κάρτα επιβίβασης: Εάν δεν έχετε smartphone ή δεν διαθέτετε αρκετό χώρο για να κατεβάσετε την εφαρμογή και είστε σε ταξίδι, ζητήστε από το ξενοδοχείο σας να σας διευκολύνει τυπώνοντας την κάρτα επιβίβασης αφού κάνετε μέσω υπολογιστή το check-in.
  • Πηγαίνετε σε internet café: Αν δεν έχετε εκτυπωτή στο σπίτι, ούτε ταξιδεύετε, μπορείτε πάντα να ακολουθήσετε τον… παλιομοδίτικο τρόπο και να επισκεφθείτε ένα internet café όπου θα μπορέσετε να κάνετε check-in και εκτυπώσετε την κάρτα επιβίασης
  • Αγοράστε θέση: Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε το χέρι στην τσέπη και να πληρώσετε 4 ευρώ για να κρατήσετε τη θέση της επιλογής σας. Σε αυτή την περίπτωση, έχετε δικαίωμα να κάνετε check-in έως και δύο μήνες πριν την πτήση σας.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 8 =