αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Nintendo θέλει να ξυπνήσει αναμνήσεις από τα ’80s. Και επαναφέρει στη ζωή το NES

Η Nintendo θέλει να ξυπνήσει αναμνήσεις από τα ’80s. Και επαναφέρει στη ζωή το NES

Σε όσους πέρναγαν ατελείωτες ώρες μπροστά από μια τηλεόραση- κουτί στα ’80s, παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, φαίνεται ότι στοχεύει η Nintendo. Και επανακυκλοφορεί το διάσημο Nintendo Entertainment System (NES), στις 11 Νοεμβρίου.

Το Nintendo Entertainment System (NES) κυκλοφόρησε πρώτα στην Ιαπωνία το 1983. Αργότερα (1985-1986) έσκασε μύτη σε Αμερική και Ευρώπη και έγινε η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην αγορά των οικιακών video gaming συστημάτων τη δεκαετία εκείνη, παραμένοντας μέχρι σήμερα στην πρώτη δεκάδα, με πωλήσεις άνω των 49 εκατομμυρίων συσκευών –αριθμός τεράστιος για την εποχή του.

Το NES επιστρέφει σε μια έκδοση μικρογραφία της πρωτότυπης κονσόλας, ένα χειριστήριο αντίγραφο του αρχικού (παίρνει και δεύτερο, ενώ κυκλοφόρησε ήδη ασύρματο από τη Nyko), 30 παιχνίδια στη μνήμη και HDMI θύρα σύνδεσης. Η λίστα με τα 30 προεγκατεστημένα παιχνίδια του NES Classic Edition (από τα 826 που κυκλοφόρησαν όλα τα χρόνια), περιλαμβάνει κλασικούς τίτλους, όπως τα Bubble Bobble, Super Mario Bros. 1-2-3, Donkey Kong, Mega Man 2, Metroid, Ghosts ‘n Goblins, Legend of Zelda, Pac-Man, Final Fantasy, Galaga και Double Dragon II: The Revenge.

Όπως σημειώνει το News247.gr, το νέο NES δεν έχει δυνατότητα online σύνδεσης (ποιος ο λόγος άλλωστε) και εγκατάστασης άλλων παιχνιδιών. Ωστόσο, η χαμηλή τιμή του και η φρενίτιδα των προπαραγγελιών σε όλο τον κόσμο (και στη χώρα μας) προαναγγέλλουν την επιτυχημένη επιστροφή του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =