αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Microsoft ετοιμάζει πληκτρολόγιο χωρίς πλήκτρα

Η Microsoft ετοιμάζει πληκτρολόγιο χωρίς πλήκτρα

Η Microsoft δείχνει μέσω πατέντας, τα πλάνα της για πληκτρολόγιο το οποίο αντί πλήκτρων θα διαθέτει επιφάνεια αφής με αισθητήρες πίεσης που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά laptop και υπολογιστές 2-σε-1.

Η τεχνολογία στην οποία βασίζεται η πατέντα της Microsoft έχει να κάνει με την άσκηση πίεσης και gestures κατά την πληκτρολόγηση στο εικονικό πληκτρολόγιο που θα μπορεί να ενσωματωθεί σε laptop και υπολογιστές 2-σε-1. Επίσης, οι χρήστες με την τεχνολογία αυτή θα μπορούν να πληκτρολογούν και να ενεργοποιούν εντολές ανάλογα με το βαθμό πίεσης των πλήκτρων, κάτι που θυμίζει την τεχνολογία Force Touch/3D Touch της Apple σε MacBook και iPhone αντίστοιχα.

Η Microsoft αναφέρει πως ανάλογα με το πως πληκτρολογούμε και την πίεση που ασκούμε στην επιφάνεια, θα βγαίνει και το ανάλογο αποτέλεσμα, ενώ ανάλογα με την πληκτρολόγησή μας θα μπορεί να αναγνωρίσει το αν πληκτρολογούμε με κεφαλαία ή μικρά γράμματα. Επιπλέον, ανάλογα με την πίεση που ασκούμε θα μπορεί να ενεργοποιήσει διαφορετικό τρόπο γραφής, χρήση gestures, γραφή μέσω swipes, χρήση συμβόλων καθώς και τροποποίηση του κειμένου που πληκτρολογούμε.

Μένει να δούμε εαν τελικά θα προχωρήσει κάποια στιγμή αυτή η ευρεσιτεχνία στην παραγωγή πληκτρολογίου το οποίο θα διαφέρει από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, ενσωματώνοντας πολλαπλές λειτουργίες καθώς και τον τρόπο με τον οποίον θα λειτουργούν αυτές.

microsoft keyless keyboard2

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =