αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Microsoft εξαγόρασε την startup Maluuba που δραστηριοποιείται στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Microsoft εξαγόρασε την startup Maluuba που δραστηριοποιείται στην τεχνητή νοημοσύνη

Ακόμα ένας μεγάλος «παίχτης» μπαίνει δυναμικά, όπως όλα δείχνουν, στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης. Μιλάμε για τη Microsoft η οποία εξαγόρασε την startup Maluuba, η οποία δραστηριοποιείται στην τεχνητή νοημοσύνη. Η καινοτόμος επιχείρηση έχει έδρα στο Μόντρεαλ. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Microsoft, στόχος της είναι με την εν λόγω κίνηση να αναπτυχθεί στο κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης που βλέπουμε και θα δούμε στους επαγγελματικούς χώρους.

Ιδρυτές της Maluuba είναι δύο απόφοιτοι του πανεπιστημίου του Waterloo: οι Kaheer Suleman και Sam Pasupalak. Είναι δεδομένο ότι με αυτή την κίνηση η Microsoft θέλει να κινηθεί έντονα σε αυτό που λέμε τεχνητή νοημοσύνη, όπως κάνουν και άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες σαν την Amazon και την Google. Με την Microsoft να σχεδιάσει να αναβαθμήσει ακόμα περισσότερο την εικονική βοηθό Cortana των Windows 10, όπως αναφέρει το Business Insider.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί. Ωστοσο, για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα η Maluuba έχει λάβει συνολικά 11 εκατ. δολάρια ως χρηματοδότηση. Και το ακόμα καλύτερο; Σε αυτήν είχε επενδύσει κάποτε και η Samsung…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − nine =