αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Metavallon επενδύει 200.000 ευρώ στην ελληνική startup Speen

Η Metavallon επενδύει 200.000 ευρώ στην ελληνική startup Speen

Έσπασε… το ρόδι. Η Metavallon πραγματοποίησε την πρώτη της επένδυση σε startup. Συγκεκριμένα, το γνωστό fund έδωσε 200.000 ευρώ στη νεοφυή εταιρεία Speen. Σημειώνεται ότι η Metavallon είναι ένα από τα 9 funds που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Equifund, και έχει στη διάθεση της συνολικά 32 εκατ. ευρώ.

Ποια είναι όμως η Speen: ιδρύθηκε στα μέσα του 2017 από τον Νικόλα Χαραλάμπους, τον Σπύρο Κίτο και τον Ιάκωβο Δημητρίου. Αναπτύσσει ειδικότερα καινοτόμους μηχανισμούς μετατροπής συμβατικών ποδηλάτων σε ηλεκτρικά ποδήλατα υψηλών προδιαγραφών. Η πρώτη σειρά ηλεκτρικών συστημάτων μετατροπής ποδηλάτων της εταιρείας, η Flow Series, είναι παγκοσμίως πρωτοπόρα σε επίπεδο ενεργειακής πυκνότητας και αναλογίας ισχύος προς βάρος, προσφέροντας τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ εύρους, βάρους και όγκου. Η επόμενη γενιά συστημάτων, η οποία αναμένεται στις αρχές του 2019, θα ενσωματώνει Internet of Things (IoT – διαδίκτυο των πραγμάτων) εφαρμογές με τη χρήση προηγμένου συστήματος αισθητήρων που υποστηρίζει με τον αποτελεσματικότερο τρόπο την απόδοση του προϊόντος, την υγεία και τον αστικό τρόπο ζωής.

Η επένδυση της Metavallon θα αξιοποιηθεί για την επέκταση των συστημάτων ηλεκτρικών ποδηλάτων, την ανάπτυξη των δυνατοτήτων παραγωγής καθώς και την ενίσχυση της ομάδας σε εμπορικό και σχεδιαστικό επίπεδο. Παράλληλα, η Speen προχωρά την επέκτασή της στις διεθνείς αγορές εδραιώνοντας εταιρικές συνεργασίες στον τομέα της ενέργειας και της ηλεκτροκίνησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =