αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Marie Forleo εργαζόταν στη Wall Street. Παραιτήθηκε, έγινε life coach στα 23 της και τώρα βγάζει εκατομμύρια

Η Marie Forleo εργαζόταν στη Wall Street. Παραιτήθηκε, έγινε life coach στα 23 της και τώρα βγάζει εκατομμύρια

Μια ανατρεπτική διαδρομή, μέχρι την απόλυτη επιτυχία. Είναι με μια φράση τα όσα έχει ζήσει έως τώρα η Marie Forleo. Σήμερα είναι μια διάσημη life coach, επιχειρηματίας και συγγραφέας, ωστόσο για να φτάσει εκεί βρέθηκε από το ζενίθ στο ναδίρ και το αντίστροφο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά: Η ίδια είναι παιδί μιας ιταλικο-αμερικανικής οικογένειας στο New Jersey. Οι γονείς της εργάστηκαν σκληρά, έτσι ώστε η ίδια να φοιτήσει στο κολλέγιο. Από όπου και αποφοίτησε, βρίσκοντας μάλιστα άμεσα μια δουλειά με καλό μισθό στη Wall Street. Όπως εξηγεί η ίδια στο Forbes, αυτή θεωρούνταν μάλιστα μια dream jobs πίσω στα τέλη των ’90s.

Αλλά η ίδια δεν ευχαριστιόταν αυτό που έκανε. Παρά τον μεγάλο μισθό. Ούτε το εργασιακό περιβάλλον ήταν ευχάριστο. «Ήμουν μαζί με μια χούφτα γυναικών, ενώ το 99,9% των στελεχών εκεί ήταν άντρες. Υπήρχε πολλή σεξουαλική παρενόχληση» σημειώνει η Forleo.

Την ίδια στιγμή, έβλεπε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για προσωπική εξέλιξη. Οι προαγωγές που περίμενε, δεν έρχονταν ποτέ. Με το γενικότερο περιβάλλον να παραμένει κακό. «Κοιτώντας γύρω τους ανθρώπους που δούλευα μαζί, είδα ότι παρόλο που ήταν σε οικονομικά καλή κατάσταση, ήταν πνευματικά “πτωχευμένοι”. Ήξερα ότι δεν ήταν το μονοπάτι μου. Ήξερα ότι δεν ήθελα να είμαι εκεί πια» λέει χαρακτηριστικά η Marie Forleo.

Μια ημέρα πήρε την μεγάλη απόφαση να παραιτηθεί από τη δουλειά της. Σε εκείνη την κρίσιμη στιγμή, σημαντικό ρόλο έπαιξε ο πατέρας της, ο οποίος σεβάστηκε την απόφαση της, την στήριξε και την παρότρυνε να βρει αυτό που θα την κάνει πραγματικά χαρούμενη. «Ήταν πραγματικά ένα κρίσιμο σημείο καμπής στη ζωή μου» παραδέχεται τώρα η γνωστή επιχειρηματίας, εξηγώντας ότι η στήριξη από την πλευρά των γονιών της της έδωσε ανακούφιση σε εκείνη τη φάση και δύναμη έτσι ώστε να συνεχίσει.

Τι έκανε από εκεί και πέρα: Δημιούργησε μια life coach business. Ακούγεται τρελό σαν ιδέα. Ποιος θα εμπιστευόταν μια 23χρονη τότε κοπέλα, για life coach; Πόση εμπειρία μπορεί να είχε; Κι όμως, αυτή η τολμηρή κίνηση είχε θετικό αποτέλεσμα. Η Marie Forleo έχει σήμερα την ίδια επιχείρηση, από την οποία μάλιστα βγάζει εκατομμύρια. Με έντονη παρουσία μάλιστα στα Social Media.

«Ήξερα ότι αν δεν το κάνω, δεν θα μάθω ποτέ το αποτέλεσμα» εξηγεί.

Όσο για το ποιο είναι ίσως το σημαντικότερο συμπέρασμα; «Πρέπει να παίρνουμε το ρίσκο και να ακολουθούμε το ένστικτο μας. Ακόμα κι αν αυτό που βρίσκεται μπροστά μας μοιάζει εντελώς αβέβαιο» καταλήγει η Marie Forleo.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − eight =