αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ low cost αεροπορική εταιρία Scoot ανοίγει τα φτερά της στην Ευρώπη. Με πρώτο προορισμό την Αθήνα

Η low cost αεροπορική εταιρία Scoot ανοίγει τα φτερά της στην Ευρώπη. Με πρώτο προορισμό την Αθήνα

Tα φτερά της προς στην Ευρώπη, επιλέγoντας την Αθήνα ως τον πρώτο της ευρωπαϊκό προορισμό, ανοίγει η χαμηλού κόστους (low cost) αεροπορική εταιρεία της Σιγκαπούρης, Scoot.

Η εταιρία που θα εκτελεί πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, ανήκει εξ’ ολοκλήρου στη Singapore Airlines. Θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά της προς την Ευρώπη στις 20 Ιουνίου 2017, εκτελώντας τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα, συνδέοντας απευθείας τη Σιγκαπούρη με την Αθήνα με αεροσκάφη τύπου Boeing 787-8 (Dreamliner).

Η Scoot ψηφίστηκε ως η «καλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους» (Ασία-Ειρηνικός) από την AirlineRatings.com για το 2015, το 2016 και το 2017 διαδοχικά, ενώ το 2016 κατατάχθηκε στις 10 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στον κόσμο από την Skytrax.

«Η απόφαση ορόσημο της Scoot να επιλέξει την Αθήνα ως σημείο εισόδου για την επέκτασή της στην ευρωπαϊκή αγορά, συνάδει με τη στρατηγική απόφαση του ομίλου Singapore Airlines για τόνωση της επιβατικής κίνησης μεταξύ Ασίας-Ειρηνικού και Ευρώπης και ενίσχυση του κομβικού ρόλου της Σιγκαπούρης στην περιοχή της Ασίας», τόνισε ο κ. Lee Lik Hsin, διευθύνων σύμβουλος της Budget Aviation Holdings, θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου Singapore Airlines που έχει τον πλήρη έλεγχο των Scoot και Tigerair.

«Ο στόχος αυτός γίνεται εφικτός χάρη στην ενοποίηση από πέρσι το Μάιο, της Scoot με την Tigerair -την αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους μικρών αποστάσεων του Ομίλου Singapore Airlines», πρόσθεσε ο κ. Hsin.

«Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η απόφαση της Scoot να συνδέσει τη Σιγκαπούρη με την Αθήνα στη μεγαλύτερη πτήση που εκτελείται από έναν αερομεταφορέα χαμηλού κόστους», δήλωσε ο Γιάννης Παράσχης, Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

«Αυτή η εξέλιξη -πρόσθεσε ο κ. Παράσχης- καθιερώνει την Αθήνα ως την ευρωπαϊκή πύλη για τις πτήσεις χαμηλού κόστους του συγκεκριμένου αερομεταφορέα από και προς την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού».

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η Scoot, που συνεχίζει τη μακρά ιστορία της οικογένειας της Singapore Airlines στην Αθήνα, με το νέο δρομολόγιό της ενισχύει και την αεροπορική διασυνδεσιμότητα της Αθήνας, τονίζουν οι εκπρόσωποι του ΔΑΑ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + sixteen =