αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Lidl Hellas βγαίνει στην αντεπίθεση και απαντά στις καταγγελίες των εργαζομένων της

H Lidl Hellas βγαίνει στην αντεπίθεση και απαντά στις καταγγελίες των εργαζομένων της

Για ανυπόστατες κατηγορίες και ψευδή στοιχεία κάνει λόγο η διευθύντρια επικοινωνίας της Lidl Hellas, σχολιάζοντας τις καταγγελίες σωματείου των εργαζομένων για άδικες απολύσεις και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας στα καταστήματα της εταιρείας που εδώ και δυο μέρες κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Η κα. Βασιλική Αδαμίδου μιλώντας στο mononews.gr αναφέρει πως στην καταγγελία του σωματείου υπάρχουν ψευδή στοιχεία, όπως για παράδειγμα ότι σκόπευε να διώξει εργαζομένη επειδή σκέφτηκε να κλέψει (!), αφού η συγκεκριμένη υπάλληλος παραμένει στη θέση της και τονίζει πως όταν απολύεται κάποιος τηρούνται συγκεκριμένες διαδικασίες και οδηγίες με απόλυτο σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα.

«Κανένας δεν φεύγει χωρίς να έχουν τηρηθεί στο έπακρο τα εργασιακά δικαιώματα με ότι σημαίνει αυτό», σημειώνει και προσθέτει πως δεν τίθεται θέμα άδικης απόλυσης εργαζομένου, όπως υποστηρίζει το σωματείο.

«Η απόλυση κάποιου», τονίζει, «δεν είναι μόνο θέμα απόδοσης αλλά κυρίως θέμα συμπεριφοράς απέναντι στον πελάτη… Σε καμιά περίπτωση δεν φεύγει κάποιος έτσι απλά».

Ειδικά για την απόλυση στην οποία αναφέρεται το σωματείο, σύμφωνα με την κα. Αδαμίδου υπήρξαν αρκετές καταγγελίες από πελάτες για ανάρμοστη συμπεριφορά, κάτι που έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη της η εταιρεία. «Η Lidl είναι μια ιδιωτική εταιρεία και ο καταναλωτής για εμάς είναι το αφεντικό», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Είναι λογικό», συνεχίζει, «η θέση του σωματείου του ΠΑΜΕ να είναι υπέρ των εργαζομένων… δεν ξέρω αν για το ΠΑΜΕ είναι ποτέ κάποια απόλυση δίκαιη».

Όσον αφορά στις καταγγελίες για τις συνθήκες και την εντατικοποίηση της εργασίας, η κα. Αδαμίδου απαντά πως «υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και ροές εργασιών που ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους» και προσθέτει πως «κανείς δεν πιέζεται περισσότερο από κάποιον άλλο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − one =